Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ “Λουκέτο” στη Super League βάζουν οι διαιτητές

“Λουκέτο” στη Super League βάζουν οι διαιτητές

0

 Αποφάσισαν να απέχουν λόγω της επίθεσης στο συνάδελφό τους Θανάση Τζήλο

Αναβολή θα υπάρξει στην 15η αγωνιστική της Super League, καθώς οι διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Τζήλος το πρωί της Τετάρτης στη Λάρισα.

Οι Έλληνες ρέφερι έλαβαν την εν λόγω απόφαση την Τετάρτη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στη θεσσαλική πόλη με θύμα έναν συνάδελφό τους. Έτσι, παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν τόσο από την ΕΠΟ όσο και από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, να αλλάξουν στάση, αυτό δεν συνέβη.

«Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας ή για φαγητό, επειδή φοβόμαστε μήπως μας την “πέσουν” και μας χτυπήσουν άσχημα» έλεγαν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αύριο, μεθαύριο στη θέση του Λαρισαίου διαιτητή θα είναι οι ίδιοι. Εχθές το πρωί, ωστόσο, η απόφασή τους αυτή πήρε επίσημη μορφή.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ρέφερι που σφυρίζουν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος βρέθηκαν το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου διεμήνυσαν στους ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ότι θα προχωρήσουν σε αποχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση στον συνάδελφό τους, Θανάση Τζήλο.

Διαιτητές: «Απέχουμε ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό μας»

Mάλιστα, σε ανακοίνωσή τους οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League γνωστοποίησαν κι επίσημα την απόφασή τους να απέχουν από την 15η αγωνιστική. Αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι διαιτητές και βοηθοί της 1ης κατηγορίας μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους Θανάση Τζήλου εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους αλλά και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία.

Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.

Διαιτητές και βοηθοί 1ης κατηγορίας.»

Όπως προαναφέρθηκε, έπειτα από αυτήν την εξέλιξη δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση στην 15η αγωνιστική, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (22-23/12). Μένει πλέον να γίνει γνωστό, αν δεν αλλάξει κάτι φυσικά, το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά, την ώρα πάντως που οι ομάδες (στην πλειονότητά τους) είναι αντίθετες στην αναβολή, αφού υπάρχουν και οι ρήτρες από Nova κι ΕΡΤ.

Mετά την επικείμενη αναβολή της 15ης αγωνιστικής θα έχουμε αγωνιστική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ύστερα από περίπου έναν μήνα.

Κι αυτό γιατί η 14η αγωνιστική πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15-16-17 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου (16η αγωνιστική) είναι προγραμματισμένη για τις 12-13-14 Ιανουαρίου.

Για την ώρα βέβαια, εκκρεμεί και η γνωστοποίηση της νέας ημερομηνίας για τα ματς της αγωνιστικής που αναβλήθηκε.

Επιβεβαίωση και από την ΕΠΟ για την αποχή των διαιτητών

Την απόφαση των διαιτητών να προχωρήσουν σε αποχή ανακοίνωσε κι επίσημα η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων η ΕΠΟ στο σχετικό δελτίο Τύπου ενημέρωσε ότι τα σημερινά παιχνίδια Κυπέλλου θα διεξαχθούν κανονικά, επισημαίνοντας ότι στις 4 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των φορέων (Κ.Ε.Δ., Super League, εκπρόσωποι των διαιτητών Α΄ κατηγορίας και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων της F.I.F.A. και U.E.F.A. κ. Π. Φούσεκ) για το φλέγον ζήτημα.

Κίνδυνος αναπηρίας για τον διαιτητή

Δηλώσεις για την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού του διαιτητή της Super League, Θανάση Τζήλου έκανε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ,  ο οποίος – μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι ο διεθνής διαιτητής μπορεί να μείνει ανάπηρος  από τα χτυπήματα που δέχτηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών.

«Είναι πολύ χτυπημένος στο κεφάλι, αλλά η μεγάλη ζημιά είναι στο γόνατο. Οι γιατροί λένε πως υπάρχει περίπτωση να μείνει και μόνιμα παράλυτος» σύμφωνα με τον κύριο Κούγια.

Ο Θάνασης Τζήλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ για το γεγονός έχει ξεκινήσει έρευνα από την αστυνομία. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι «θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί» της επίθεσης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…