Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκάθαρη θέση κατά της ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής ο Κ. Μητσοτάκης

Ξεκάθαρη θέση κατά της ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής ο Κ. Μητσοτάκης

0

Συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, φοιτητές, τον π. πρύτανη Κ. Ρέμελη και την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

Τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησαν και συνάντησαν την Πέμπτη στα γραφεία του κόμματος ο Κοσμήτορας και εκπρόσωποι των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μαζί τους ήταν και ο πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ Κώστας Ρέμελης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης καθώς και Πρόεδροι άλλων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξαγγελία της κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόφαση αυτή. Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν πως η ίδρυση μιας ακόμα Νομικής Σχολής στην Ελλάδα θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των υφιστάμενων Νομικών Σχολών. Προβλήματα που συνδέονται τόσο με την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και με τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων τους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, εκ νέου, την αντίθεση του στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας.

Τόνισε πως οι πρόχειρα σχεδιαζόμενες αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης υπακούν μόνο σε πελατειακή λογική και δεν συμβάλλουν στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων ούτε εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας. «Αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει το υποβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τις υποδομές των υφιστάμενων σχολών, ακροβατεί με πειραματισμούς που αναστατώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικούς», τόνισε ο ίδιος, ενώ δεσμεύτηκε ως πιθανή μελλοντική κυβέρνηση να ακυρώσει αυτούς τους σχεδιασμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…