Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταρρέει το σπίτι της Αλτουνιάν

Καταρρέει το σπίτι της Αλτουνιάν

0

Βρίσκεται στην οδό Αγίου Γεωργίου

Εδώ ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στο πιάνο ο Μάνος Χατζιδάκις

Ο κίνδυνος πλέον είναι μεγάλος και υπαρκτός, το σπίτι της δασκάλας του πιάνου Αλτουνιάν, να πάθει ανεπανόρθωτες ζημιές και τελικά να καταρρεύσει. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην οδό Αγίου Γεωργίου, στη γωνία, απέναντι από την είσοδο του Ιερού Ναού.

Όπως δείχνει και η φωτογραφία μας, η γωνία του σπιτιού στον όροφο έχει υποστεί ζημιές, ενώ ήδη ο δήμος έχει κλείσει το δρόμο για αποφυγή ατυχήματος από πτώσεις αντικειμένων τοποθετώντας σχετικό πλαίσιο.

Το σπίτι είναι φτιαγμένο με Μακεδονική τεχνοτροπία, όπως ήταν τότε συνηθισμένο να γίνονται τα σπίτια της μικρομεσαίας τάξης των Χριστιανών κατοίκων.

Ιστορικά το σπίτι της Αλτουνιάν έχει τη σημασία του διότι στο σπίτι αυτό πήγαινε μικρός ο Μάνος Χατζιδάκις για να πάρει τα πρώτα μαθήματα πιάνου.

Γεννάται το ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι» με το όλο θέμα, διότι ο δρόμος σίγουρα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι κλειστός.

Ίσως θα πρέπει ο δήμος ν΄αναζητήσει πιθανούς κληρονόμους της Αλτουνιάν για να φροντίσει αυτός ή αυτοί την αποκατάσταση των ζημιών-αναγκών που έχει το κτίριο. Διαφορετικά θα έχουμε ένα ακόμη ερειπωμένο σπίτι στην Παλιά Πόλη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…