Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ισοπαλία σαν νίκη για την Ξάνθη το 1-1 με τον Ολυμπιακό

Ισοπαλία σαν νίκη για την Ξάνθη το 1-1 με τον Ολυμπιακό

0

Πολλά παράπονα των Πειραιωτών από την διαιτησία

Με τον Βούκοβιτς να σκοράρει και για τις δύο ομάδες, έληξε ισόπαλος ο αγώνας της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. Μία πολύτιμη ισοπαλία για την Ξάνθη που ισοδυναμεί με νίκη, απέναντι σε έναν καλύτερο Ολυμπιακό, που κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, είχε πολλές ευκαιρίες, δύο δοκάρια, 17 τελικές αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Η Ξάνθη πάλεψε, προηγήθηκε με αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 54΄, αντιστάθηκε στον καταιγισμό του Ολυμπιακού για 76 λεπτά για να ισοφαριστεί στο τέλος, ωστόσο κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή Τζήλο με κορυφαίο ότι άφησε την ομάδα του Μαρτίνς με δέκα παίκτες (78′ αποβολή Ποντένσε). Το παιχνίδι διεκόπη για 6 λεπτά (61-66’) λόγω προβλήματος σε έναν πυλώνα του γηπέδου και για αυτό το λόγο το παιχνίδι έληξε στο 102’!

Κορυφαίοι από την Ξάνθη, εκτός από τον πάντα σταθερό  Ζίβκοβιτς, ήταν οι Κοβάσεβιτς και Ντουρίτσκοβιτς.

«Καταιγιστικός» ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο με κορυφαίο όλων τον Γκιλιέρμε που ήταν πραγματικός «οδοστρωτήρας»! Αφού πέρασε το πρώτο πεντάλεπτο για να προσαρμοστούν οι «ερυθρόλευκοι» στο γλιστερό τερέν του γηπέδου των Πηγαδίων, από το σουτ του Καμαρά στο 6’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν στο μισό γήπεδο την Ξάνθη.

Ο Ζίβκοβιτς όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», ενώ όσα σουτ δεν προλάβαινε να απομακρύνει, είχε για «σύμμαχο» τα δοκάρια της εστίας του. Αρχικά στο σουτ του Γκιλιέρμε στο 13’ και εν συνεχεία στο απίστευτο τετ α τετ του Ποντένσε στο 39’, με τον Πορτογάλο να προσπαθεί αντί να πλασάρει πιο φυσιολογικά, να κρεμάσει τον γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας.

Και δεν ήταν μόνο αυτές οι προσπάθειες από πλευράς «ερυθρολεύκων». Ο Ναουέλ (10’), ο Φορτούνης (18’), ο Σισέ (33’), ο Γκερέρο (41’) και ο Ομάρ (45’) ανησύχησαν για τα καλά τον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Η Ξάνθη είχε στο πρώτο ημίχρονο μόλις μία τελική σε ένα τετ α τετ του Γέντρισεκ στο 37’ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 11 τελικές εκ των οποίων οι 5 στην εστία.

Οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν πέναλτι στο 41′ όταν ο Κασάδο τράβηξε τον Τοροσίδη από τη φανέλα εντός περιοχής και τον ανέτρεψε, μία παράβαση που δεν καταλόγισε -λανθασμένα- ο διαιτητής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, όμως το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 54΄ τους έφερε ανέλπιστα πίσω στο σκορ. Το γκολ αυτό υπέρ της Ξάνθης αποσυντόνισε τους «ερυθρόλευκους» και έδωσε ενέργεια στην τοπική ομάδα, να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει με σοβαρές αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τελικά στο 76΄ όταν ο Γκιλιέρμε έκανε από τα πλάγια παράλληλη μπαλιά, κόντραρε η μπάλα και ο Βούκοβιτς την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 76’.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να φτάσει στη νίκη, ήρθε η αποβολή του Ποντένσε στο 78’ για να αλλάξει τα πλάνα του Μαρτίνς. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μετά το 78΄ ωστόσο η Ξάνθη έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για τη νίκη, με το πλασέ του Μπρίτο στο 87΄ και το εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Κοβάσεβιτς στο 100΄.

Η Ξάνθη κατάφερε τελικά να πάρει  βαθμό μετά από τρεις σερί ήττες από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία, ωστόσο παράπονα υπάρχουν και από την Ξάνθη καθώς δυο φορές χάρισε την κόκκινη κάρτα στον Σισέ ο Τζήλος στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο 97′ ο αμυντικός του Ολυμπιακού «γκρέμισε» τον Κάστρο προκειμένου να μην βγει στην αντεπίθεση με αξιώσεις. Ο Τζήλος σφύριξε αμέσως το φάουλ και έβγαλε -σωστά- την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του προκειμένου να τιμωρήσει με αυτή τον παίκτη του Ολυμπιακού αλλά μέχρι να τον πλησιάσει και να του την δείξει, τα δεδομένα είχαν αλλάξει καθώς ο Σισέ είχε σπρώξει τον Κάστρο σε μια μεταξύ τους διένεξη ενώ στη συνέχεια έπιασε από τον λαιμό και έναν παίκτη της Ξάνθης που πήγε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Παρ’ όλα αυτά, αντί ο Τζήλος να αλλάξει την απόφασή του και να δείξει τελικά κόκκινη στον Σισέ όπως και έπρεπε, έμεινε πιστός στην αρχική του εκτίμηση και του έδειξε απλά την κίτρινη.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σισέ γλύτωσε για δεύτερη φορά την κόκκινη καθώς κατά την εκτέλεση του φάουλ της Ξάνθης, έκανε ένα ακόμα φάουλ σε ποδοσφαιριστή τον γηπεδούχων που «σήκωνε» ξεκάθαρα δεύτερη κίτρινη. Παρ’ όλα αυτά, ο Τζήλος του την χάρισε (ξανά) και αρκέστηκε απλά στο να σφυρίξει το φάουλ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (57’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο (99’ Μελιόπουλος) , Κασά Καμαρά (52’ Ντουρίτσκοβιτς), Καντά, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Τοροσίδης (59’ Μάνος), Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μαντί Καμαρά (90’ Νάτχο), Ελαμπντελαουί, Ναουέλ (30’ λ.τρ. Ποντένσε), Φορτούνης, Γκερέρο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …