Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

Η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

0

Μετά από αίτημα που υπέβαλε το 2015 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων

 Θα εμφανίζεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στα Ελευθέρια της Θράκης

Την 1η Ιουνίου 2015 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων αποφασίστηκε να ζητηθεί η ένταξη της ανδρικής Θρακιώτικης φορεσιάς στην Προεδρική φρουρά. Το ΔΣ απέστειλε το έγγραφο 544 με το οποίο αιτιολογούσαν το αίτημά τους και ζητούσαν την ένταξη της Θρακιώτικης ανδρικής φορεσιάς . Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας ( έγγραφο 132/08,07,2015)

Στην πορεία και μετά από διάφορες τηλεφωνικές επικοινωνίες  μέλη της Διοίκησης επισκέφθηκαν το αρμόδιο γραφείο  και παρέδωσαν τη φορεσιά που συνοδευόταν από μία 7σέλιδη περιγραφή που περιελάμβανε την ονομασία του κάθε τεμαχίου της, τον τρόπο κατασκευής της, την ποιότητα των υλικών, και σε ποιες περιοχές της ενιαίας Θράκης φοριέται. Η φορεσιά που επιλέχτηκε ήταν η μαύρη, κλασική επίσημη φορεσιά που φοριέται σε όλη τη Θράκη.

Και τελικά, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, έλαβαν το εγκριτικό  έγγραφο από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας με το οποίο η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά συμπεριελήφθη στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς και η οποία θα εμφανίζεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στα Ελευθέρια της Θράκης.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του στρατιωτικού γραφείου εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ευχαριστίες του Θρακικού Ελληνισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…