Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Για ολιγωρία στο ζήτημα της έλλειψης κτηνιάτρων καταγγέλλει την ΠΑΜΘ ο Χ. Τοψίδης

Για ολιγωρία στο ζήτημα της έλλειψης κτηνιάτρων καταγγέλλει την ΠΑΜΘ ο Χ. Τοψίδης

0

 «Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη ανανέωση συμβάσεων ή την πρόσληψη κτηνιάτρων από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο…»

Με το σοβαρό θέμα της έλλειψης κτηνιάτρων της ΑΜΘ πραγματοποιεί την πρώτη του πολική παρέμβαση, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο ίδιος μεταφέρει το πρόβλημα που έχει εντοπίσει από τα μέσα Σεπτέμβρη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης. Ενδεικτικό είναι ότι η Π.Ε. Καβάλας έχει μόνο έναν κτηνίατρο, η ακριτική Ορεστιάδα, που είναι προμετωπίδα των συνόρων, έχει δύο και η έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, έχει πέντε κτηνιάτρους. «Ενώ τα προγράμματα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αυξάνονται συνεχώς, λόγω έξαρσης των ζωονόσων που έχουν πλήξει την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, με κρούσματα ευλογιάς, καταρροϊκού πυρετού, οζώδους δερματίτιδας, τώρα πρέπει να προετοιμαστούν και για την περίπτωση κρουσμάτων της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων», σημειώνει σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» και υποψήφιος περιφερειάρχης τονίζοντας: «Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τα ήξερε όλα αυτά και ενώ είχε τον χρόνο να ανανεώσει τις συμβάσεις των κτηνιάτρων που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων με ευρωπαϊκή συμμετοχή χρηματοδότησης, δεν το έπραξε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Παραμονές Χριστουγέννων δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι θα προβεί στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 7 ατόμων για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου. Οι θέσεις αφορούν σε κτηνιάτρους με 8μηνη σύμβαση για να στελεχώσουν 2 εξ αυτών την Π.Ε. Έβρου (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα),  3 την Π.Ε. Καβάλας, 2 την Π.Ε. Ροδόπης, ενώ κανένας στην αντίστοιχη υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας, η οποία σημειωτέον συνορεύει με την Βουλγαρία και θα έπρεπε να θωρακιστεί αναλόγως. Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ολιγώρησε και στο θέμα αυτό. Επικαλείται την γραφειοκρατία και όλοι απορούν, ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι μας, πως τα κατάφεραν άλλες περιφέρειες να λύσουν το πρόβλημα αυτό, ξεπερνώντας τα εμπόδια, ιδιαίτερα όταν διανύουμε μια περίοδο εορταστική, κατά την οποία οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι συνεχείς και ενδελεχείς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με ημερίδα και συμβολικές εκδηλώσεις καταδίκασε τη βία κατά των γυναικών ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης

Σε συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια και το EuropeDirect ΑΜΘ «φιλοξενήθηκε» στην «Οικία …