Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίθεση Κοντού σε Γαβρόγλου για την 4η Νομική

Επίθεση Κοντού σε Γαβρόγλου για την 4η Νομική

0

Ζητά προσωπική παρέμβαση Τσίπρα-Τονίζει την αντίθεση του νομικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας, επισημαίνοντας τις δυσμενείς συνέπειες για την περιοχή

Με δημόσια δήλωσή του ο Αλέκος Κοντός επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας και την εξαγγελία της ίδρυσης νέας Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις του κ. Γαβρόγλου ότι δε θα αιφνιδιάσει και επισημαίνει τις αντιρρήσεις που εκφράζονται από το νομικό κόσμο και την ακαδημαϊκή κοινότητα του ακριτικού πανεπιστημίου. Στη δήλωσή του αναλυτικά αναφέρει: «να παρέμβει ο κύριος Τσίπρας στον κύριο Γαβρόγλου. . Η ίδρυση νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, οδηγεί σε πλήρη αποδυνάμωση του ΔΠ Θράκης.

H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της παιχνίδι αυτή τη φορά σε βάρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Συγκεκριμένα ο ανεκδιήγητος Υπουργός Παιδείας κύριος Γαβρόγλου χωρίς αιδώ και ευαισθησία για την περιοχή μας και διαψεύδοντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, προχώρησε αιφνιδιαστικά στην εξαγγελία ίδρυσης μιας 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μη λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την αρνητική θέση των δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου μας, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Γνωρίζει ο κύριος Γαβρόγλου ότι η υλοποίηση της εξαγγελίας ίδρυσης μιας νέας Νομικής Σχολής θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., η οποία με πενιχρή οικονομική χρηματοδότηση και χάρη στην προσπάθεια του επιστημονικού προσωπικού που τη στελεχώνει, προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών, αντάξιο των λοιπών Νομικών Σχολών και αποτελεί την ναυαρχίδα του Πανεπιστημίου μας.

Καλώ προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα να παρέμβει και να ακυρώσει τις εξαγγελίες του Υπουργού του, καθιστώντας τον προσωπικά συνυπεύθυνο για τους σοβαρούς κινδύνους που ελοχεύει μια νέα Νομική Σχολή στη Πάτρα τόσο για τον δικηγορικό κλάδο, όσο και για τις υπάρχουσες Νομικές Σχολές και κυρίως τη Νομική Σχολή Θράκης.

Είμαι στο πλευρό τόσο των Πανεπιστημιακών αρχών όσο και των δικηγορικών συλλόγων που προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα πράξουν πλην των φορέων και όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ ανεξαρτήτου κόμματος.

Απαιτούμε την αναβάθμιση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ κι όχι την ερήμωση και υποβάθμιση του Πανεπιστημίου μας.

Αιχμηρή κριτική και στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Με άλλη πρόσφατη δήλωσή του ο κ. Κοντός επιτέθηκε και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εναντίον του αιχμές και κατηγορίες, σημειώνοντας: «Αλήθεια; Ποια είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης; Ποιος ασχολείται μαζί τους; Για να είμαι ειλικρινής, δεν ασχολούμαι με όσους έχουν ως μοναδικό τρόπο για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους το να βγάζουν άναρθρες και εν πολλοίς αστείες κραυγές εναντίον των άλλων. Τόσο εμένα προσωπικά, όσο όμως και τους συμπολίτες μου, απασχολούν σοβαρότερα θέματα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…