Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εορταστικό χαράτσι του ΕΒΕ

Εορταστικό χαράτσι του ΕΒΕ

0
eve-empros

Ζητά συνδρομές μελών που πέθαναν ή συνταξιοδοτήθηκαν

Πως έχει η υπόθεση  και ποιες δυνατότητες λύσης υπάρχουν

Επιστολές προς οφειλέτες στέλνει το Επιμελητήριο Ξάνθης. Η αποστολή τους άρχισε ήδη και θα συνεχιστεί διότι είναι αρκετές. Πρόκειται δε για χρέη που προήλθαν από συνδρομές προηγούμενων χρόνων και αφορούν συνήθως δύο κατηγορίες επαγγελματιών και βιοτεχνών. Πρώτον αφορά αυτούς που έχουν ήδη πάρει σύνταξη αλλά δεν έχουν κάνει διακοπή στο Επιμελητήριο για να σταματήσει η απαίτηση, διότι στις λίστες του ΕΒΕ ο επαγγελματίας εμφανιζόταν ότι λειτουργεί την επιχείρησή του.

Η δεύτερη περίπτωση χρεών και απαιτήσεων είναι τραγική. Αφορά το θάνατο του επιχειρηματία ο οποίος δεν δηλώθηκε στο ΕΒΕ και ως εκ τούτου ισχύει και εδώ ότι δεν έγινε διαγραφή από τη λίστα.

Στις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχει η αιτιολογία εκ μέρους των επαγγελματιών ότι νόμιζαν πως με τη δήλωση στην Εφορία για διακοπή λόγω σύνταξης ή θανάτου, πως ολοκληρωνόταν η υπόθεση. Σ’αυτό όφειλαν να ενημερώσουν οι λογιστές ότι υπάρχει κι άλλη υποχρέωση, να γίνει η διαγραφή και από το Επιμελητήριο. Όσοι δε επαγγελματίες νόμιζαν ότι η ΔΟΥ θα ενημέρωνε το ΕΒΕ για τη διακοπή, αυτό δεν ισχύει.

Η Λύση

Στα παραπάνω λοιπόν και για την οριστική τακτοποίηση, οι επαγγελματίες που συνταξιοδοτήθηκαν μπορούν να προσκομίσουν στο ΕΒΕ μια βεβαίωση από την Εφορία πότε έγινε η διακοπή λειτουργίας της επιχείρησής τους. Ανάλογο συμβαίνει με τον θάνατο του επαγγελματία. Αρκεί η προσκόμιση στο ΕΒΕ μιας βεβαίωσης θανάτου με την ημερομηνία και θα γίνει η τακτοποίηση.

Πληρωμή συνδρομής μπορεί να υπάρξει για κάποιον χρόνο κι αυτό θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία θανάτου ή δήλωσης διακοπής στην Εφορία και αντίστοιχης εφαρμογής του ΓΕΜΗ που σταμάτησε η πληρωμή συνδρομών.

Συνέπειες

Όπως μας ενημέρωσαν από το Επιμελητήριο Ξάνθης, όσοι έλαβαν μέχρι στιγμής ή θα λάβουν τα μπιλιετάκια χρέους τους, καλό θα είναι να φροντίσουν και να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους, διότι εάν δεν το κάνουν, το χρέος τους θα βεβαιωθεί στην Εφορία κι αυτό σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστο.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …