Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξώδικος συμβιβασμός του δήμου με εργολάβο του πάρκινγκ

Εξώδικος συμβιβασμός του δήμου με εργολάβο του πάρκινγκ

0

Στα 10.500 ευρώ. Για εργασίες στεγανοποίησης της οροφής κατ΄εντολήν του αντιδημάρχου την περίοδο 2013 – 2014

 

Ομόφωνα αποφασίστηκε στην Οικονομική επιτροπή να μην ασκηθεί έφεση.

Ο δήμος υλοποιεί πρόγραμμα δράσεων κατάρτισης εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεως

 

Σε συναινετικό κλίμα κύλησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων τα δύο μόνο είχαν ενδιαφέρον. Το ένα αφορούσε το πρόγραμμα CERTOUR II και το άλλο μια παλιά αντιδικία του δήμου με τον εργολάβο του δημοτικού πάρκινγκ. Ιδιαίτερα το δεύτερο θέμα είχε και πολιτικό ενδιαφέρον και δεν έλειψαν τα υπονοούμενα για πρώην αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και από την πλευρά της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Ο δήμος υλοποιεί πρόγραμμα δράσεων κατάρτισης εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεως

Ομόφωνα ενέκρινε η επιτροπή τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφείς της διακήρυξης και ορισμού επιτροπής για την διεξαγωγή συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Συντονισμός και υλοποίηση δράσεων του δήμου Ξάνθης το έργο CERTUR II: FOR A BETTER SME MANAGEMENT”. Όπως εξήγησε η ειδική συνεργάτης κα Δέσποινα Χατζογλίδου, ο δήμος είναι εταίρος μεταξύ πέντε άλλων από τις χώρες Ρουμανία, Ουκρανία , Τουρκία, Αρμενία στο πρόγραμμα αυτό με προϋπολογισμό πάνω από 500.000 ευρώ. Ο δήμος Ξάνθης θα υλοποιήσει δράσεις ύψους 123.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη που θα αναλάβει τον συντονισμό με αμοιβή 4.838 (χωρίς ΦΠΑ) για 24 μήνες. Το έργο έχει αντικείμενο τον τουρισμό και υλοποιεί εξατομικευμένες δράσεις κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις τουρισμού . Συγκεκριμένα όπως είπε η κα Χατζογλίδου θα επιλεγούν 20 επιχειρήσεις , 10 απ’ αυτές ξενοδοχειακές.

Ο νομικός του δήμου κ. Ξανθόπουλος (αριστερά) πρότεινε συμβιβασμό με τον εργολάβο του πάρκινγκ

Στα 10.500 συμβιβασμός του δήμου με τον εργολάβο του πάρκινγκ

Όπως ενημέρωσε ο νομικός του δήμου κ. Ξανθόπουλος η υπόθεση αφορά την αγωγή εργολάβου που ανέλαβε κατ’ εντολήν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών της περιόδου 2013 – 2014 και χωρίς να προηγηθεί σύμβαση μετά απόφαση της Οικονομικής επιτροπής για εργασίες στεγανοποίησης στην οροφή του πάρκιγκ. Ο εργολάβος ζητούσε 17.000 ευρώ και το δικαστήριο δέχτηκε ότι έγιναν οι εργασίες και δικαίωσε τον εργολάβο και επιδίκασε αυτό το ποσό. Ο δικηγόρος πρότεινε να μην προχωρήσει ο δήμος σε έφεση καθώς δεν εκτιμά ότι θα ευδοκιμήσει αλλά να συμβιβαστεί με τον αντίδικο ο οποίος αποδέχτηκε το συμβιβασμό μειώνοντας το ποσό στα 10.500 ευρώ. Η επιτροπή έκανε ομόφωνα δεκτή την άποψη του δικηγόρο του δήμου. Ο κ. Καρά ρώτησε με περιπαικτική διάθεσε ποιος ήταν ο αντιδήμαρχος κατ’ εντολή του οποίου ο δήμος τώρα θα καταβάλει 10.000 ευρώ και γιατί δεν καταβάλλει ο ίδιος; Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος ότι δεν θυμάται τονίζοντας ωστόσο ότι όλοι συμφωνούν ότι όλα πρέπει να γίνονται με συβάσεις μετά από αποφάσεις των οργάνων . Σ’ ότι αφορά τη δεύτερη ερώτηση του κα Καρά η κα Ράλλη εξήγησε πως η διαδικασία προβλέπει κοινοποίηση των δικαστικών αποφάσεων στον δήμαρχο ο οποίος και αποφασίζει αν θα τα επιβαρυνθεί ο δήμος ή ο πρώην αντιδήμαρχος κινώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες!

Όπερ μεθερμηνευόμενο, ο δήμαρχος θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι . Το θέμα αποκτά πολιτικό ενδιαφέρον και λόγω των επικείμενων εκλογών….

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …