Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Διαρροή αμμωνίας το Σάββατο λίγο έξω από την πόλη

Διαρροή αμμωνίας το Σάββατο λίγο έξω από την πόλη

0

Βρέθηκε φιάλη σκουριασμένη και πεταμένη χωρίς σήμανση απ’ όπου διέρρεε αμμωνία

Πυροσβέστες της 4ης ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό έβαλαν την φιάλη με την αμμωνία σε κάδο με νερό και την αδρανοποίησαν.

 

Αποκλείστηκε για λίγο η περιοχή – Πυρκαγιά στο δάσος κοντά στην Σταυρούπολη

 

Μια περίεργη, διαπεραστική οσμή ανησύχησε τους λιγοστούς περίοικους στην περιοχή των σιδηροδρομικών γραμμών και συγκεκριμένα σε παράδρομο της εθνικής οδού Ξάνθης – Πετεινού. Έγινε αντιληπτή το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου και άμεσα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία Ξάνθης.

Βρέθηκε φιάλη σκουριασμένη και πεταμένη χωρίς σήμανση απ’ όπου διέρρεε αμμωνία

Όπως μας πληροφορεί ο διοικητής κ. Χρήστος Γκίκης που συντόνιζε την επιχείρηση της Πυροσβεστικής μετά από έρευνα βρέθηκε σε 150 – 200 μέτρα απόσταση από τον δρόμο και πεταμένη μέσα σε παράδρομο μια φιάλη σκουριασμένη. Διαπιστώθηκε ότι από το ανοιχτό στόμιό της διέρρεε αμμωνία. Ένα τοξικό αέριο που επιφέρει αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα στα μάτια σε κάποιες δε περιπτώσεις είναι θανατηφόρα αν κάποιος εκτεθεί για ώρα και έγκλειστος σε χώρο με διαρροή αμμωνίας. Η φιάλη δεν είχε κάποια σήμανση.

Έβαλαν την φιάλη με την αμμωνία σε κάδο με νερό και την εξουδετέρωσαν

Μετά την ανεύρευσή της η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά το δρόμο ενώ ειδοποιήθηκαν οι περίοικοι να μην κυκλοφορούν και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους. Το επόμενο βήμα ήταν η αδρανοποίηση της φιάλης. Αυτό έγινε με τη συνδρομή πυροσβεστών της 4ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές στολές χημικής προστασίας. Η φιάλη μεταφέρθηκε και βυθίστηκε σε κάδο με νερό. Επιλέχθηκε αυτή η μέθοδος αδρανοποίησης καθόσον η αμμωνία όταν έρθει σε επαφή με το νερό παράγει μια αντίδραση και εξουδετερώνεται. Έτσι η φιάλη παρέμεινε μέσα στο νερό μέχρι όπου άδειασε τελείως. Από την Πυροσβεστική Ξάνθης στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 10 άνδρες και δύο οχήματα . Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Πυρκαγιά στο δάσος κοντά στην Σταυρούπολη

Την ίδια μέρα και περίπου στις 2.30 το μεσημέρι ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική για να κατασβήσει πυρκαγιά στο δάσος από δρυς στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Σταυρούπολης. Η πυρκαγιά κατάκαιγε φύλλωμα αλλά η κατάσβεση της ήταν δύσκολη λόγω του απόκρημνου του εδάφους. Ωστόσο οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο και πριν βραδιάσει την έσβησαν τελείως.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…