Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν θα δώσει χρίσματα το ΚΙΝΑΛ στους δήμους της Ξάνθης

Δεν θα δώσει χρίσματα το ΚΙΝΑΛ στους δήμους της Ξάνθης

0

Συζήτηση για τις εκλογές παρουσία Γιώργου Καμίνη το Σάββατο

 

Παρών και ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με χρίσμα του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σιμιτζής

 

Τα αυτοδιοικητικά …δρώμενα της περιφέρειας και της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης συζήτησαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας το Σάββατο 1η Δεκέμβρη νωρίς το απόγευμα. Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής της συζήτησης ήταν ο υπεύθυνος θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Συζήτηση για τις εκλογές παρουσία Γιώργου Καμίνη – Παρών και ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με χρίσμα του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σιμιτζής

Σημείο προβληματισμού αποτέλεσε το πώς θα συμπεριφερθεί το ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε σχέση με τα υποψήφια σχήματα και τους υποψήφιους. Αρχικά έγινε αναφορά στην περιφέρεια και στο γεγονός ότι εκεί το ΚΙΝΑΛ έχει δώσει χρίσμα στον Κώστα Σιμιτζή, πρώην δήμαρχο Καβάλας. Ο κ. Σιμιτζής ήταν παρών στην σύσκεψη και στην τοποθέτησή του περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση και πως ο ίδιος και ο συνδυασμός που «χτίζει» προσδιορίζεται μέσα σ’ αυτό καθώς και τις προοπτικές που έχει και τη στρατηγική που θα αναπτύξει κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Δεν θα «χρίσει» υποψήφιους το ΚΙΝΑΛ στους δήμους της Ξάνθης

Κι αν στην περιφέρεια τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στους δήμους δεν είναι το ίδιο. Συγκεκριμένα μετά από αρκετή συζήτηση και τοποθετήσεις των παρόντων επικράτησε η άποψη να μην δοθούν χρίσματα στους δήμους της Ξάνθης με την αιτιολογία ότι έτσι περιορίζονται οι δυνατότητες που έχουν οι υποψήφιος να συγκροτήσουν ένα πολυσυλλεκτικό, ευρύτερο σχήμα και αντιπροσωπευτικό όλων των τάσεων και των αποχρώσεων με μόνο κριτήριο οι υποψήφιοι να ανήκουν στο δημοκρατικό χώρο και να μην εμφορούνται από ακραία και ρατσιστικά φρονήματα. Όπως ειπώθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να απαλλαγεί από πολιτικούς διαχωρισμούς και κομματικά στεγανά, να είναι ανοιχτή στην κοινωνία και οι συνδυασμοί να έχουν κοινωνικό και όχι κομματικό πρόσημο . Επίσης συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση στο δήμο Αβδήρων και Τοπείρου, ενώ δεν έγινε καμιά αναφορά στον δήμο Μύκης δεδομένο ότι εκεί υπάρχει μια ιδιάζουσα κατάσταση. Ακούστηκαν κάποιοι προτεινόμενοι ωστόσο και πάλι επικράτησε το ίδιο σκεπτικό και αποφασίστηκε οτιδήποτε προκύψει στην πορεία να ανατεθεί στη δικαιοδοσία της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης να το ρυθμίσει.

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση η έγινε σε στενό κύκλο στελεχών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…