Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δέκα επενδύσεις στον τουρισμό στην Ξάνθη

Δέκα επενδύσεις στον τουρισμό στην Ξάνθη

0

Η μερίδα του λέοντος στη Θάσο, όπου θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΠΕΠ 55 από τα 111 επενδυτικά σχέδια του προγράμματος τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας

Οι επενδύσεις αφορούν σε καταλύματα, επιχειρήσεις ενοικίασης τουριστικών σκαφών, ένα θεματικό πάρκο-μουσείο και μία εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

Για τα ποσό και τον τρόπο που θα κατανεμηθούν εντός της ΑΜΘ για τα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα του τουρισμού και θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΠΕΠ, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία η Περιφέρεια.

Όπως αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης που είχε εκδώσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εγκρίθηκαν μετά από αξιολόγηση συνολικά 144 επενδυτικά σχέδια. Από αυτά, τα 33 θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του Υπουργείου, και τα υπόλοιπα 111 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ με 17.921.670 ευρώ.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα καλύψει το 50% του συνολικού ποσού  των επενδύσεων των 111 σχεδίων, ύψους 35.875.790 ευρώ,  με την Περιφέρεια να διαθέτει 17.921.670 ευρώ και τα υπόλοιπα 17.954.120 ευρώ να προέρχονται από ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα σχέδια αφορούν σε επιχειρήσεις καταλυμάτων 87, ενοικίασης τουριστικών σκαφών 22, θεματικού πάρκου-μουσείου 1 και ενοικίασης αυτοκινήτων 1 και κατανέμονται ως εξής:

  • Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 92 (Δήμος Θάσου 55, Δήμος Παγγαίου 17, Δήμος Καβάλας 13, Δήμος Νέστου 7)
  • Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 3
  • Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 10
  • Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 2
  • Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 4

Με την ευκαιρία της υπογραφής της απόφασης, ο κ. Μέτιος δήλωσε: «Στηρίζουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις γιατί πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην περιφερειακή μας ανάπτυξη. Με την απόφαση αυτή ενισχύουμε ανθρώπους που πιστεύουν στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας και επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τόπο μας. Πιστεύω ότι τα χρήματα που διαθέτουμε θα πιάσουν τόπο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως την Παρασκευή για την προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Τοξότες

Ανακοινώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής Απόφασης στην Επίσημη Εφημερ…