Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χάνουν δουλειές περιμένοντας να βγάλουν δίπλωμα

Χάνουν δουλειές περιμένοντας να βγάλουν δίπλωμα

0
exetaseis-odigisi

Εξαιτίας της αποχής των εξεταστών από τις εξετάσεις οδήγησης – Από τον Οκτώβριο έχουν αποχή και η Ομοσπονδία τους προκήρυξε και νέα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου

 

Πάνω από 400 αιτήσεις στα συρτάρια της Δ/νσης Συγκοινωνιών Ξάνθης

 

«Έμφραγμα» στη διαδικασία της έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης έχει προκαλέσει η αποχή των εξεταστών , υπαλλήλων των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών. Από τον Οκτώβριο και μετά δεν έγινε ούτε μία εξέταση υποψήφιων οδηγών για ΙΧ ή επαγγελματικά οχήματα, δίκυκλα και μοτοσυκλέτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα τεχνικά δελτία από τις σχολές οδηγών στα συρτάρια της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, και οικονομική βλάβη στους επαγγελματίες εκπαιδευτές που διατηρούν Σχολές Οδήγησης αλλά και στους υποψήφιους οδηγούς.

Νέα αποχή μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου των εξεταστών

Κι ενώ το νομοσχέδιο είναι υπό συζήτηση και η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν τα οφειλόμενα 6 μηνών δεδουλευμένα των εξεταστών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων (ΣΥΑΠΕ), με ανακοίνωση του, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις και της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των συναδέλφων εξεταστών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 17/12/2018 έως και 21/12/2018, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Στον «αέρα» τα διπλώματα οδήγησης – Πάνω από 400 αιτήσεις στα συρτάρια της Δ/νσης Συγκοινωνιών

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ξάνθης υπάρχουν σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 400 αιτήσεις για εξέταση ενώ άλλες τόσες υπολογίζονται στις Σχολές οδηγών καθώς οι διαδικασίες εκπαίδευσης γίνονται κανονικά όπως επίσης και οι γραπτές εξετάσεις αλλά έχει «παγώσει» το κομμάτι της εξέτασης και ως εκ τούτου έχουν σταματήσει να καταθέτουν  τις αιτήσεις των υποψηφίων.

Χάνουν δουλειές περιμένοντας να πάρουν δίπλωμα

Αγανακτισμένοι είναι πολίτες και εκπαιδευτές γιατί είναι αυτοί που δεν φταίνε και όμως είναι ο «κυματοθραύστης» στην κόντρα των υπαλλήλων με το υπουργείο Μεταφορών. Όπως αναφέρει ο κ. Πέτρος Ραφτόπουλος, εκπαιδευτής Οδηγών, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές βλάβες στους επαγγελματίες εκπαιδευτές αλλά και τους πολίτες: «Έχω πελάτες που έχουν χάσει δουλειές επειδή έληξαν οι προθεσμίες και δεν μπόρεσαν να βγάλουν δίπλωμα για να υποβάλλουν τα χαρτιά τους. Έχω πελάτη που βρήκε δουλειά ντελίβερι και δεν μπορεί να δουλέψει γιατί καθυστερεί τόσους μήνες να δώσει και να πάρει το δίπλωμα. Απ’ την άλλη σίγουρα αυτοί που περιμένουν στην ουρά μπορεί να οδηγούν και χωρίς δίπλωμα. Οι εξεταστές σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και όχι τι προβλήματα προκαλούν στην κοινωνία. Υπάρχουν πελάτες μας που έχουν λήξει τα χαρτιά τους και πρέπει να ξανακάνουν τις διαδικασίες και να πληρώσουν ξανά παράβολα. Πού θα πάει αυτό. Έχουμε αγανακτήσει όλοι…», τονίζει ο κ. Ραφτόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…