Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Άστεγη η πυρόπληκτη οικογένεια στον Πετεινό

Άστεγη η πυρόπληκτη οικογένεια στον Πετεινό

0

Καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι της – Χρειάζεται την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, της Εκκλησίας και των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης

 

Απομακρύνθηκε έγκαιρα η ηλικιωμένη  – Οι πυροσβέστες έβγαλαν ζωντανό το σκυλάκι αλλά …δεν στάθηκε τυχερό. Κατέληξε λίγες ώρες μετά

 

Άστεγη βρέθηκε απ’ την μια στιγμή στην άλλη μέσα στις γιορτές και στο κρύο του χειμώνα,  μια οικογένεια στον Πετεινό του δήμου Αβδήρων, με παιδί και μια ηλικιωμένη.  Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου κατέστρεψε ολοσχερώς τη  διπλοκατοικία που διέμενε η ηλικιωμένη γυναίκα με την κόρη της τον σύζυγο και το παιδί τους.

Απομακρύνθηκε έγκαιρα η ηλικιωμένη

Στις 17.50 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά. Που ξέσπασε στο ισόγειο της διπλοκατοικίας που βρίσκεται στο κέντρο του Πετεινού. Άμεσα έσπευσαν 3 οχήματα με 8 πυροσβέστες, Όμως το φαινόμενο εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και η στέγη κατέρρευσε ολοσχερώς . Περίπου στις 9 το βράδυ οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά αποτρέποντας την επέκτασή της  αλλά η καταστροφή της κατοικίας είναι ολοκληρωτική. Από το σπίτι έλειπε το ζευγάρι με το παιδί τους την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Ήταν μόνο η ηλικιωμένη η οποία όμως απομακρύνθηκε έγκαιρα.

Έβγαλαν ζωντανό το σκυλάκι αλλά …δεν στάθηκε τυχερό

Σε δωμάτιο του σπιτιού βρισκόταν την ώρα της πυρκαγιάς το μικρό σκυλάκι της οικογένειας. Οι πυροσβέστες το βρήκαν και το έβγαλαν ζωντανό από το φλεγόμενο σπίτι. Σύμφωνα όμως  με πληροφορίες λίγες ώρες μετά το σκυλάκι κατέληξε προφανώς από τις αναθυμιάσεις που εισέπνευσε.

Η οικογένεια φιλοξενείται σε συγγενείς – Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την αποκατάσταση των ζημιών στο σπίτι τους

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η φωτιά οφείλεται σε ανάφλεξη που προήλθε από τον ξυλολέβητα που διέθετε το σπίτι πιθανότατα όμως και από την καμινάδα του τζακιού. Προανακριτική έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Ξάνθης.

Η οικογένεια  προς το παρόν φιλοξενείται σε συγγενείς τους ωστόσο θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο σπίτι τους και να μπορέσουν να κατοικήσουν σ’ αυτό. Για το λόγο  αυτό θα χρειαστεί την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας αλλά και της εκκλησίας, των δομών και των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης που πρέπει να συνδράμουν και να στηρίξουν έμπρακτα την οικογένεια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…