Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αποχή στη Νομική και στα Δικαστήρια

Αποχή στη Νομική και στα Δικαστήρια

0

Αναστολή μαθημάτων στην Νομική Σχολή έως την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση 4ης Σχολής στην Πάτρα

 Σε κινητοποίηση έως την Παρασκευή και οι δικηγορικοί σύλλογοι της ΑΜΘ εν αναμονή της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας

Σε αναβρασμό βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα και ο νομικός κόσμος για την αναζωπύρωση του σεναρίου –πολύ ζωντανού, όπως φαίνεται- ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Στη χθεσινή της Γενική Συνέλευση η Νομική Σχολή αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων έως την Τετάρτη, ενώ ήδη βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της ΑΜΘ έως την Παρασκευή ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακόμη, οι φοιτητές της σχολής αποφάσισαν κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης για το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι.

«Τελούμε εν αναμονή της συνάντησης που έχουμε ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου», σημείωσε στο «Ε» η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Ιωάννα Χατζηαντωνίου, διευκρινίζοντας ότι στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των εφετειακών συλλόγων, ο πρύτανης του ΔΠΘ και ο κοσμήτορας της σχολής. Μάλιστα, μας ενημέρωσε ότι και στη συντονιστική συνάντησή της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, που συνεδρίασε για άλλο λόγο, επικύρωσε την απόφαση του Απριλίου, δηλαδή την αντίθεσή της στην ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με το νομικό κόσμο και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Αναμένουμε τη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, καθώς δεν ήταν ο ίδιος που ανακοίνωσε την εξέλιξη. Ο υπουργός Παιδείας στη συνάντηση του Φεβρουαρίου μας υποσχέθηκε ότι δε θα αιφνιδιάσει με την απόφαση», σημείωσε σχετικά η κ. Χατζηαντωνίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…