Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναπτυξιακή πνοή για το Λιμάνι του Λάγος

Αναπτυξιακή πνοή για το Λιμάνι του Λάγος

0

Εγκρίθηκαν 346.000 ευρώ για έργο περίφραξης και ασφάλειας στο εμπορικό τμήμα και για Master Plan όλου του λιμένα

 

Προχωράει η επένδυση του Ομίλου Χαλιορή – Ενδιαφέρον επενδυτών για υδατοδρόμιο

Έσβησε το εμπορικό λιμάνι – Αναπτύσσεται το τουριστικό – Στα χαρτιά έμεινε ο χαρακτηρισμός σε λιμάνι εθνικής σημασίας

 

 

Μια αναπτυξιακή πνοή για τον λιμάνι του Πόρτο Λάγος αποτελούν τα δύο έργα του που εντάθηκαν στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και χρηματοδοτούνται με συνολικό προϋπολογισμό 346.000 ευρώ.

Δυο έργα για το Λιμάνι του Λάγος

Το πρώτο έργο αφορά την Προμήθεια και Τοποθέτηση Περίφραξης, Θυρών, Προκατασκευασμένων Οικίσκων και Καμερών Ασφαλείας για τον Λιμένα Πόρτο Λάγος στα πλαίσια υλοποίησης του Σ.Α.Λ.Ε. (Σχέδιο Ασφάλειας Λιµενικής Εγκατάστασης), προϋπολογισμού 246.000 ευρώ. Το δεύτερο αφορά τη χρηματοδότηση Εκπόνησης Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan) για τον Λιμένα Πόρτο Λάγος προϋπολογισμού 100.000 ευρώ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας

Προχωράει η επένδυση του Ομίλου Χαλιορή – Ενδιαφέρον επενδυτών για υδατοδρόμιο

Την ικανοποίησή της εκφράζει στο «Ε» η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Κ. Ζουρνατζίδου επισημαίνοντας πως με το έργο της περίφραξης αλλά και των παρεμβάσεων για την ασφάλεια είναι μεγάλο και σημαντικό και πρόκειται να λύσει χρόνια προβλήματα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του εμπορικού τμήματος του λιμανιού. Το δε έργο του master plan θα δώσει την δυνατότητα να γίνει χωροθέτηση και των χρήσεων του λιμανιού και να προχωρήσουν επενδύσεις όπως αυτή του Ομίλου Χαλιορή με την κατασκευή μαρίνας αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για λειτουργία υδατοδρομίου για προσθαλάσσωση υδροπλάνων σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο. Όπως ανέφερε η κα Ζουρνατζίδου είναι η πρώτη χρηματοδότηση που λαμβάνει το Λιμενικό Ταμείο και πως έγινε μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Έσβησε το εμπορικό λιμάνι – Αναπτύσσεται το τουριστικό – Στα χαρτιά έμεινε ο χαρακτηρισμός σε λιμάνι εθνικής σημασίας

Να σημειώσουμε ότι το Λιμάνι του Λάγος είναι ένα από το 11 λιμάνια που έχουν χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας ωστόσο όπως αναφέρει η κα Ζουρνατζίδου αυτό έμεινε μόνο στα χαρτιά και πως τίποτε δεν έγινε για την αξιοποίηση του. Κάποτε ιδιαίτερα το εμπορικό τμήμα του λιμανιού άκμαζε και όπως αναφέρει η κα Ζουρνατζίδου υπήρξαν εποχές που κάθε μέρα έδενε εμπορικό πλοίο. Σήμερα στο Λιμάνι του Λάγος έρχεται ένα πλοίο το μήνα! Αντίθετα παρουσιάζει ανάπτυξη το τουριστικό κομμάτι καθώς όλο και περισσότερα γιότ και ιστιοφόρα από την Βουλγαρία, την Βρετανία αλλά και την ενδοχώρα κάνουν την εμφάνισή τους και απ’ αυτό έχει οικονομικά οφέλη το Λιμενικό Ταμείο που εισπράττει λιμενικά τέλη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …