Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αμέσως εισακουσθήκαμε

Αμέσως εισακουσθήκαμε

0

Είναι φοβερό, δεν προλάβαμε να προτείνουμε νέες γιορτές και πανηγύρια, και το αίτημά μας έγινε αμέσως αποδεκτό. Αν έτσι προχωρήσουμε σε λίγα χρόνια θα γιορτάζουμε καθημερινά διπλές γιορτές. Όπως του Ευαγγελισμού. Με απέραντη χαρά αλλά και υπερηφάνεια είδα το αίτημά μας για περισσότερες γιορτές να στηρίζεται από την Κυβέρνηση κατ αρχήν και κατά δεύτερον από τα ένοπλα τμήματα της μαθητιώσας νεολαίας μας. Στην δεκαετή μνήμη από τον άδικο Θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου τα δημοκρατικά καλυκοποιεία βρέθηκαν και πάλι πλήρη ετοιμότητας και τροφοδοσίας των αγωνιζομένων δυνάμεων κατά της κρατικής βίας και υπέρ της ανεξέλεγκτης τοιαύτης.  Οι Έλληνες δεν πρόκειται εφ εξής να υποκύψουν στον Κυβερνητικό φασισμό και είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν τον λαϊκό τοιούτο.

Με χαρά όλοι είδαμε κατά την εορτή του προστάτη του ναυτικού μας Αγίου Νικολάου να διεκδικείται και πάλι η ελευθερία του λαού μας. Ο Άγιος ας λάβει τα μέτρα του. Μολότωφ ή τώρα ή ποτέ. Πολλοί πιστεύουν ότι και γι’ αυτόν τον ευεργέτη Βιάτσεσλαβ Μολότωφ πρέπει να θεσπισθεί μέρα δόξης και λατρείας. Το όνομά του δόθηκε στις περιώνυμες βόμβες που τόσο ωφέλησαν τα άτακτα τμήματα εργατών και φοιτητών κατά των κροτίδων λάμψης-κρότου της Αστυνομίας που από ετών έχουν εγκρίνει όλα τα υπουργικά συμβούλια. Ζώντων και τεθνεώτων. Ας είναι καλά, μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Πόση χαρά δεν νοιώσαμε όλοι μας βλέποντας στην τηλεόραση το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου να φλέγεται η Πρωτεύουσα και να ακολουθεί με το ίδιο σθένος και αυταπάρνηση και η ηρωική Συμπρωτεύουσα. Επί τέλους, θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη προχώρησε,  δεν υστερεί πλέον κατ ουδέν  έναντι των Αθηνών. Μέχρι και το πρωτάθλημα θα πάρει εφέτος, με το σπαθί της, και το πιστόλι της.

Η Ελλάς  διδάσκει πλέον παγκοσμίως την έννοια της Δημοκρατίας, εξελίσσει τον Κλεισθένη και τον Περικλή. Ένα θα είναι τώρα το σύνθημά μας: Τσακίστε τους φασίστες. Υπογραφή, Οι Δημοκράτες. Είναι βλέπετε γνώρισμα ημών των Δημοκρατών να τσακίζουμε τους φασίστες με το δικαίωμα και μόνον του ονόματός μας. Δημοκρατία από τούδε θα σημαίνει βία και ρόπαλα, μολότωφ και σιδερόβεργες, αλλοιώς τι διάολο Δημοκρατία θα είναι. Imitacion αμορτισέρ θα είναι.

Βρε βαράτε στο κεφάλι, στα πόδια, στα χέρια, στην πλάτη και όπου αλλού θεωρείται πρέπον και Δημοκρατικό. Για να δείς, άμα κάνουμε και λίγο φάλαγγα, θα ξαναβγάλουν άχνα οι φασίστες; Αμ τι! Τίμια και Δημοκρατικά πράγματα.  Μην νομίζετε πως δεν ξέρουμε και την παγοκολώνα που τους έβαζε και κάθονταν απάνω ο Μανιαδάκης, όλα τα ξέρουμε εμείς. Είμαστε ανώτεροι άνθρωποι, επενδύουμε στη μόρφωση των μελών μας. Η μόρφωση πλέον θα συμβαδίζει με το ρετσινόλαδο και την ελαφρά έως βαρεία διάρροια. Η ιατρική όλα  μπορεί να τα αντιμετωπίσει σήμερα, σε μια διάρροια θα κολλήσει; Έ, όχι δα.

Όπως διαπιστώσατε, πέρασε πλέον και η 6η Δεκεμβρίου και όλοι δώσαμε τα χέρια αδελφικά, του χρόνου να δώσουμε μεγαλύτερη  λαμπρότητα, σχεδόν εκτυφλωτική. Να φθάσουν οι φλόγες μέχρι τον ουρανό  στην επέτειο, να κάψουμε περισσότερα αυτοκίνητα, διαμερίσματα και επιχειρήσεις, να γίνει πραγματικότητα η πίστη μας στην φλογερή Δημοκρατία. Να μην μπορεί να σβήσει τις φωτιές η πυροσβεστική ούτε για τρείς μέρες. Να μετατρέψουμε αυτή την γιορτή  του λαού σε τριήμερη, αν όχι σε εβδομαδιαία. Κι αφήστε μερικοί έξυπνοι από σας να αναφέρεσθε στην ρήση του Σοφοκλή: ‘’Αναρχίας δε μείζον ουκ έστι κακόν’’. Άκου Σοφοκλής και βλακείες.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Βασικοί νόμοι του Πλανήτη

Ο πρώτος βασικός νόμος είναι η δεξιόστροφη κίνηση. Πρώτα βγαίνει ο ήλιος στην Ιαπωνία και …