Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ακίνδυνη στην τελική προσπάθεια η Ξάνθη, έχασε με 2-0 από την ΑΕΚ

Ακίνδυνη στην τελική προσπάθεια η Ξάνθη, έχασε με 2-0 από την ΑΕΚ

0

Πολλές ευκαιρίες χωρίς ουσία για την τοπική ομάδα

Η ΑΕΚ έψαχνε εναγωνίως τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη, μετά από τρία ματς πρωταθλήματος χωρίς επιτυχία. Το έκανε με 2-0 και μάλιστα με σχετική ευκολία. Η Ξάνθη έδειχνε να μην έχει αμυντικές απαντήσεις, ούτε δυνατότητα  ουσιαστικής αντίδρασης και κράτησε χαμηλά το σκορ, κυρίως χάρη στην πολύ καλή παρουσία του τερματοφύλακα Ζίβκοβιτς.

Ο Ουζουνίδης επέλεξε να κάνει μια αλλαγή σε πρόσωπα και μια επιθετικό σχηματισμό. Ο ντεφορμέ Λιβάγια έμεινε στον πάγκο και αντ’ αυτού μπήκε στην ενδεκάδα ο Κλωναρίδης. Ενώ η ΑΕΚ επέστρεψε σε επιθετική λειτουργία, με τον Μάνταλο να παίζει στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, ως ελεύθερος πίσω από τον Πόνσε. Κατά τα άλλα, σημαντικές διαφοροποιήσεις δεν υπήρξαν. Ακόμα και το δίδυμο Γαλανόπουλου και Άλεφ στα χαφ, παρέμεινε το ίδιο.

Πάντως η αλήθεια είναι πως το ματς ξεκίνησε ακριβώς όπως θα το ήθελε ο Ουζουνίδης. Ήταν ιδανικό σενάριο αποσυμπίεσης, αυτό που έγινε στο 8ο λεπτό. Όταν μετά από αναταραχή και κόντρες στην περιοχή της Ξάνθης, ο Πόνσε βρήκε την μπάλα στο… πιάτο και προ κενής εστίας και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ. Κάτι που προφανώς άλλαξε και την φυσιογνωμία του ματς. Και αυτό διότι πλέον η Ξάνθη ήταν αυτή που έπρεπε να κυνηγήσει την ΑΕΚ και όχι την περιμένει στην άμυνα της. Κάτι που φυσικά και άλλαξε τα αρχικά πλάνα του Ράσταβατς. Πάντως οι παίκτες της Ξάνθης όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο ημίχρονο, έβρισκαν τρόπους να βγάζουν καλή ανάπτυξη παιχνιδιού. Όμως εκείνο που τους έλλειψε, ήταν μια καλή τελική πάσα. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως, παρότι έκτισαν ουκ ολίγες καλές επίθεσης στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκαναν ούτε μια ευκαιρία για γκολ.

Από την άλλη μεριά, για την ΑΕΚ ήταν όλα τα λεφτά κυρίως ο Πόνσε και κατά δεύτερο λόγο ο Κλωναρίδης. Ο Αργεντινός πρέσαρε παντού, κυνηγούσε όλες τις φάσεις και ήταν και μέσα σ’ όλες τις φάσεις. Μάλιστα εκτός από το γκολ, έχασε και ευκαιρία να σκοράρει και πάλι στο 27′, αλλά του είπε ο “όχι” ο Ζίβκοβιτς. Αυτή η ευκαιρία του Πόνσε, ήρθε από πάσα του Κλωναρίδη, που επίσης ήταν πολύ κινητικός. Και είχε και αυτός την στιγμή του για γκολ στο 33′, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν αυτός που έσωσε την κατάσταση.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, έδειχνε να ελέγχει το ματς και μάλιστα πολύ περισσότερο σε σχέση με το πρώτο μέρος. Και παρά τις αλλαγές που έκανε ο Ράσταβατς, η Ξάνθη δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει την εστία του Μπάρκα. Όπως όμως συμβαίνει πάντα, όταν ένα ματς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, η ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ, την έχει την στιγμή της. Αυτό συνέβη και αυτό το παιχνίδι. Στο 59ο λεπτό ήταν η μοναδική φορά που η Ξάνθη έκτισε σωστά επίθεση και δεν λάθεψε και στην τελική προσπάθεια. Ο Μπρίτο βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά το σουτ που έκανε, το απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Συνολικά πάντως η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν με την ΑΕΚ όχι μόνο να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά να κάνει και πολύ περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, σε σχέση με το πρώτο 45άλεπτο. Κυρίως από την στιγμή που μπήκε στο ματς ο Λιβάγια και έπαιξε πίσω από τον Πόνσε. Ο Κροάτης βγήκε στο γήπεδο με πολλά κέφια. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σούταρε πάνω στον Ζίβκοβιτς. Στο 68ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μπακάκη, έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο “ψαλίδι”, αλλά και πάλι ο Ζίβκοβιτς είχε απάντηση. Ενώ στο 70ο λεπτό ο Λιβάγια έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο όμως “τράνταξε” το δοκάρι της Ξάνθης. Και μάλιστα η ΑΕΚ συμπλήρωσε πλέον ολόκληρη… ενδεκάδα με δοκάρια, από την αρχή του πρωταθλήματος. Όμως ο Λιβάγια τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα στο 90′ με προσωπική ενέργεια και πλασέ. Πάντως ένα λεπτό πριν, η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Αλμπάνης μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, προσπάθησε να “σπάσει” την μπάλα αντί να πλασάρει και έδωσε ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Ξάνθη. Και στην επαναφορά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, που δεν κατάφερε να πιάσει σωστά το σουτ.

ΑΕΚ (Μ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μάνταλος, Μπογέ (64′ Λιβάγια), Πόνσε (84′ Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (78′ Αλμπάνης).

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81′ Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Καντά (51′ Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72′ Κάστρο)

Γκολ: 8′ Πόνσε, 90′ Λιβάγια

Κάρτες: 45′ Κοβάσεβιτς, 71′ Κασάδο, 73′ Μπρίτο, 80′ Χατζητερζόγλου, 90′ Καμαρά

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

H ΑΕΛ πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με σκορ 4-2. Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να σταθεί όρθιος απέναντι στον Ατρόμητο (1-1). O ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ. O Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-0 στην έδρα του Λεβαδειακού, ενώ ο Παναθηναϊκός με εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΑΕΛ-Πανιώνιος 4-2

Απόλλων Σμ.-Ατρόμητος 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 0-2

Άρης-Παναθηναϊκός 1-1

ΑΕΚ-Α.Ο. Ξάνθη 2-0

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1

Ολυμπιακός –Παναιτωλικός 2-1

Η Βαθμολογία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play offs ο Λεύκιππος

Αντιμετωπίζει αύριο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη Με κορυφαίο τον Δημήτρη Καλαμπάκα που σημείωσε…