Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα 144 επενδυτικά σχέδια από την ΑΜΘ βρίσκουν χρηματοδότηση

144 επενδυτικά σχέδια από την ΑΜΘ βρίσκουν χρηματοδότηση

1

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των 7.297 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην δράση για νέες τουριστικές επιχειρήσεις

 Η αυξημένη ζήτηση οδήγησε σε αύξηση των προσφερόμενων πόρων από το ΕΠΑΝΕΚ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των 7.297 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η υψηλή επενδυτική ζήτηση και η ανάγκη να υποστηριχτούν όσον το δυνατόν περισσότερα βιώσιμα και ποιοτικά επενδυτικά σχέδια οδήγησε στην απόφαση για αύξηση της διαθέσιμης δημόσιας  χρηματοδότησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Σεπτέμβριο.

Στην  αρχική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη από το ΕΠΑΝΕΚ προστέθηκαν, σύμφωνα με την 4η Τροποποίηση της Πρόσκλησης, 100 εκατομμύρια ευρώ από πόρους 11 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και παράλληλα διπλασιάστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΠΑΝΕΚ από 120 σε 240 εκατ. ευρώ.

Αθροιστικά, η  συνολική δημόσια δαπάνη μαζί με την υπερδέσμευση ανέρχεται σε 411.552.544 ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα για ένταξη 2.527  επενδυτικών σχεδίων συνολικού επιλέξιμου επιχορηγούμενου  προϋπολογισμού 802.181.500 ευρώ, εκ των οποίων 1.786 εντάσσονται στο ΕΠΑΝΕΚ  και 741 εντάσσονται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Από την Περιφέρεια ΑΜΘ εντάσσονται 144 επενδυτικά σχέδια, και συγκεκριμένα 27 εγκρίθηκαν από την πρώτη φάση, 111 εντάσσονται από το ΠΕΠ της Περιφέρειας και άλλα 6 εγκρίθηκαν μετά το διπλασιασμό του ΕΠΑΝΕΚ.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σημείωσε: «Το μεγάλο ενδιαφέρον για εντάξεις και ο τριπλασιασμός της δημόσιας δαπάνης δίνουν το στίγμα των προσδοκιών στις οποίες ανταποκρίνεται η κυβέρνηση. Η δράση αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την αξιοποίηση δημόσιων και κοινοτικών πόρων στην ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων με  πολλαπλασιαστικά  οφέλη για την οικονομία και την ουσιαστική στήριξη της απασχόλησης στη χώρα και τις περιφέρειές της.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

11 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

Έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων   Ο δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την …