Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπό την απειλή του «πέλεκυ» της δικαιοσύνης οι εμπλεκόμενοι του διαγωνισμού για το κουνούπια

Υπό την απειλή του «πέλεκυ» της δικαιοσύνης οι εμπλεκόμενοι του διαγωνισμού για το κουνούπια

0
koynoypia psekasmos

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης

 

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις δηλώνει ο Καραλίδης: «Τους τα έλεγα ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός»

 

Αντιμέτωποι με την απειλή του «πέλεκυ» της δικαιοσύνης βρίσκονται πολλοί αιρετοί στην περιφέρεια μας και συγκεκριμένα όσοι έχουν σχέση και ευθύνη για τις διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην ΑΜΘ. Ήδη μετά από Μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο από εταιρεία που απορρίφθηκε από το διαγωνισμό είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση για τον διαγωνισμό για τα κουνούπια – Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι εμπλεκόμενοι αν ασκηθεί δίωξη

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι της Οικονομικής Επιτροπής που κατήρτισαν και ενέκριναν τους όρους του διαγωνισμού. Υπενθυμίζουμε ότι πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Όπως μας πληροφορεί ο δικηγόρος της εταιρείας που κατέθεσε την Μηνυτήρια Αναφορά κ. Στέργιος Γιαλάογλου αν ο εισαγγελέας κρίνει ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα θα ασκήσει δίωξη. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση κάθειρξης οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές έως και ισόβια. Ο κ. Γιαλάογλου εκτιμά ότι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για την συνέχεια.

karalidis fotis-empros
 

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις δηλώνει ο Καραλίδης: «Τους τα έλεγα ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός»

Απόλυτα δικαιωμένος από τις εξελίξεις δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Φώτης Καραλίδης. Ο ίδιος και η παράταξή του καταψήφισε το θέμα στην οικονομική Επιτροπή καταγγέλλοντας φωτογραφικές διατάξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταγωνισμός και να δοθούν από 0 – 2% εκπτώσεις για ένα έργο προϋπολογισμού 7,2 εκ. ευρώ όταν τα προηγούμενα χρόνια επί διοικήσεων Γιαννακίδη και Παυλίδη οι εκπτώσεις ανέρχονται σε 12 – 15%. «Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι κάνουν τεράστιο λάθος. Ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός και θα έχουν προβλήματα μ ε την δικαιοσύνη. Εμείς στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την 15-12-2016, διαφωνήσαμε με τους όρους της Διακήρυξης του διαγωνισμού και την καταψηφίσαμε Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν απόλυτα. Υπάρχει ευθύνη και στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και στον Περιφερειάρχη», σημειώνει ο κ. Καραλίδης.

Εκπτώσεις έως 2% για έργο 7,2 εκ. ευρώ

Πρόσθεσε δε ότι τότε είχε εκφράσει τη διαφωνία του και για κατάτμηση του διαγωνισμού: «Ενώ στον εναέριο ψεκασμό κράτησαν τον διαγωνισμό ενιαίο για όλη την Περιφέρεια, στον επίγειο ψεκασμό τον διαχώρισαν κατά Περιφερειακή Ενότητα, με αποτέλεσμα οι συμμετέχουσες εταιρείες να μοιράσουν την «δουλειά» και να έχουμε το φαινόμενο σε κάθε νομό έναν συμμετέχοντα. Δημιούργησαν δηλαδή έλλειψη ανταγωνισμού. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει και το προηγούμενο του διαγωνισμού των ετών 2015-2016 με τον ίδιο όρο και κατάτμηση σε 5 νομούς όπου είχαμε εκπτώσεις από 0% έως 1%.Αποτέλεσμα ήταν στις (4) τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες να έχουμε ουσιαστικά από έναν διαγωνιζόμενο και οι εκπτώσεις που δόθηκαν κυμάνθηκαν από 1% έως 2% περίπου, πλην της Δράμας όπου υπήρξαν τρεις ενδιαφερόμενοι και η έκπτωση εκεί ήταν 12%.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…