Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σπουδαία νίκη της Ξάνθης με 0-1 στην Τρίπολη και 4η – Ευρωπαϊκή θέση!

Σπουδαία νίκη της Ξάνθης με 0-1 στην Τρίπολη και 4η – Ευρωπαϊκή θέση!

0

Οι Αρκάδες είχαν τις φάσεις αλλά η Ξάνθη είχε…τον Γέντριτσεκ

Η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 των Αρκάδων στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, έμεινε αήττητη για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι στη Super League και βρίσκεται πλέον μόνη στην 4η θέση. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά οι τελικές τους δεν καρποφόρησαν στον αγώνα για την 9η “στροφή” του πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με σκοπό να πιέσει και να πετύχει το γρήγορο γκολ. Στο πρώτο σκέλος οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη ανταπεξήλθαν πλήρως, αλλά στο δεύτερο δεν τα κατάφεραν. Με τρεις χαμένες ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Στο 13’ το σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Ζίβκοβιτς έπεσε στην αριστερή του γωνιά και έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Φερνάντεζ. Ενώ στο 17′, ατομική ενέργεια και σουτ του Κυριακόπουλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Μοναδική αξιόλογη φάση για τους ξανθιώτες στο 40′ με ένα μακρινό, αλλά χωρίς ουσία σουτ του Γέντρισεκ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν ένα καταιγιστικό 10λεπτο, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο 51’ ο Τόνσο δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα σα δίχτυα, το μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας (59’) πέρασε λίγο άουτ, ενώ οι προσπάθειες του Τσιλιανίδη (61’, 63’) δεν βρήκαν στόχο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι ξανθιώτες βρήκαν τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα (71′). Ο Ντουρίτσκοβιτς από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Γέντρισεκ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου. Ο Αστέρας πίεσε μέχρι το φινάλε για να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι για ακόμα ένα ματς τη φετινή σεζόν.

MVP του αγώνα ο ασταμάτητος Έρικ Γέντρισεκ που σκοράρει κατά ρυπάς, εκτέλεσε και τον Αστέρα φτάνοντας τα επτά γκολ και οδηγώντας την ομάδα από νίκη σε νίκη. Ο Γέντρισεκ είναι αυτός που κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης και μπορεί να εκμεταλλευτεί έστω τις λίγες ευκαιρίες που κάνει η Ξάνθη. Από την 9η Αγωνιστική είναι και πάλι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς μαζί με τον Ευθύμη Κουλούρη του Ατρομήτου (7 γκολ έκαστος)

Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος γκολκίπερ ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του (έκανε 10 αποκρούσεις), απέφυγε τα λάθη και βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Απέδειξε για δεύτερη διαδοχική σεζόν γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στη Super League.

Ο Διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος είχε ένα εύκολο βράδυ, δεν έκανε κάποια λάθη που να επηρέασαν την αναμέτρηση και βοήθησε για να γίνει ένα καλό ματς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (75′ Δουβίκας), Φερνάντεθ (42′ λ. τρ. Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46΄Καντά), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (85′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

Γκολ: 71′ Γέντρισεκ

Super League: Αποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία της 9ης Αγωνιστική

Με τη νίκη της Ξάνθης τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική που έφερε την τοπική ομάδα στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στην κορυφή διατηρήθηκε ο ΠΑΟΚ παρά το φρενάρισμα από τον Ατρόμητος, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1. Ο Πανιώνιος με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο νίκησε με 3-0 τον Παναιτωλικό. Με «λευκή» ισοπαλία… βολεύτηκαν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Λεβαδειακός και ΑΕΛ στη Βοιωτία.

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα του Άρη την Κυριακή, με γκολ του Χασάν στο 67′. Τα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας έληξαν με 0-0.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1 (40΄ Κρέσπο/ 73΄ Ουγκράι)

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0 (2′ Μασούρας, 5′ Κόρμπος, 27′ Ντουρμισάι)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

Λεβαδειακός – ΑΕΛ 1-1 (82′ Ιωαννίδης/ 13′ Κόεφ)

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 0-0

Άρης – Ολυμπιακός 0-1 (67′ Χασάν)

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 0-0

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1 (71′ Γέντρισεκ)

 

Η βαθμολογία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…