Αρχική Χωρίς κατηγορία Ριζότο φούρνου με τυριά

Ριζότο φούρνου με τυριά

0
ryzoto fournou

-Μισό κιλό ρύζι γλασέ ή καρολίνα

-300γρ. κρέμα γάλακτος

-3 αυγά

-Μισό κιλό διάφορα μαλακά τυριά

-150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα

-1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

-10 κομμάτια λιαστή τομάτα

-8 φέτες bacon κομμένο σε κύβους και ελαφρά σωταρισμένο

-100 γρ. καλαμπόκι

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-1 κούπα corn flakes τριμμένα

-3 κλωναράκια δενδρολίβανο

Σοτάρουμε λίγο το bacon. Βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη σοτάρουμε. Επίσης σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι απαλά και μετά ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στεγνώνουμε από το λάδι τις λιαστές τομάτες και τρίβουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το ρύζι και έπειτα ρίχνουμε τα τυριά για να γίνουν όλα ένα μίγμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την προσθέτουμε και αυτή στο μίγμα του ρυζιού.

Στρώνουμε σε πυρέξ και πατάμε καλά ώστε να γίνει μία στρώση (υπολογίζουμε περίπου) 5 πόντους. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και τα corn flakes τα οποία έχουμε χτυπήσει στο multi. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το επάνω μέρος και να λιώσουν τα τυριά. Για να ψηθεί καλά το ρύζι, στην αρχή ψήνουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό μας, και μετά από μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για μισή ώρα έτσι ώστε να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κοπεί όμορφα σε κομμάτια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Εβίβα» για την κατάργηση του φόρου στο κρασί

Χαιρετίζουν οι οινοπαραγωγοί την τροπολογία   Ο. Βουρβουκέλης: «Ο Ε.Φ.Κ. μας έκανε κακό σ’…