Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβιθάδα φούρνου με γλυκάνισο και κύμινο

Ρεβιθάδα φούρνου με γλυκάνισο και κύμινο

0
revithada

-500γρ. ρεβίθια

-1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

-2 κρεμμύδια ξερά, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα

-1 φύλλο δάφνης

-3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο

-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-250γρ. ντομάτες λιαστές, σε λάδι (δεν τις στραγγίζετε από το λάδι τους), κομμένες σε λωρίδες

-1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-1/2 κουτ. Γλ. κύμινο, σε σκόνη

-1 κουτ. Γλ. γλυκάνισο, σε σκόνη

– 1 κουτ. Γλ. πάπρικα γλυκιά

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο ρίχνετε τη σόδα, και ανακατεύετε. Την επόμενη ημέρα στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα ξεπλένετε πολύ σχολαστικά με κρύο νερό. Τα ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα καλύπτετε με κρύο νερό και προσθέτετε τα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα καρφάκια γαρίφαλου και το ελαιόλαδο. Βάζετε τα ρεβίθια να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνετε και ξαφρίζετε για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια. Τα βράζετε για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, κρατάτε κατά μέρος το νερό τους και τα ρίχνετε σε ένα βαθύ ταψί ή σε γάστρα. Ρίχνετε 3 φλιτζάνια (600ml) από το νερό στο οποίο έβρασαν και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή καπάκι αν έχει και ψήνετε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Καροτόπιτα

    Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…
  • Νηστίσιμα ζυμαρικά με σάλτσα ταραμά

    -400 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας -4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλο…
  • Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

    4-6 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. πλιγούρι 200 ml ζωμό λαχανικών 200 γρ. πράσα 1 σκ. σκόρδο, ψιλο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καροτόπιτα

Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…