Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

0

Κι όμως ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ …
Αυτό έδειξε το Πόρισμα του Ιατροδικαστή. Ότι κατέληξε από ισχαιμικό επεισόδιο από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε! Δεν βρέθηκε ίχνος ναρκωτικής ουσίας στο αίμα του ούτε είχε μαχαίρι… Όμως τον λυντσάρισαν …έβγαλαν πάνω του με τον πιο βάρβαρο τρόπο  όλα τα καταπιεσμένα κατάλοιπα μιας κοινωνίας που δεν αποδέχεται το διαφορετικό, μιας κοινωνίας  που θέλει να φαίνεται προοδευτική αλλά διέπεται από μια κοντόθωρη φοβική, μικροαστική και νοικοκυρίστικη νοοτροπία που όταν βρίσκει αφορμή αφήνεται να παρασυρθεί σε πράξεις αυτοδικίας και να δρα με την λογική του όχλου.
Αυτής της κοινωνίας υπήρξε θύμα ο Ζακ.
Καληνύχτα Ζακ …αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!
Μ.Ξ.


Λόγια επίκαιρα
Στη δεκαετία του ’80 ένας παλιός πολιτικός έλεγε ότι «Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα στην Ευρώπη για να μην έχει ισχυρές συμμαχίες». Τρόπον τινά, οι Ευρωεκλογές (το Ευρωπαϊκό σκηνικό) αν προηγηθούν των ελληνικών εθνικών εκλογών, θα δείξουν και την τάση της κοινωνίας. Και η τάση, συνήθως μεταφράζεται σε εκλογικό ρεύμα. Κατά τ’ άλλα να πω για τις προσλήψεις και τις παροχές ότι ο Αντρέας το 1985 με 300 εκατομμύρια δολάρια συναλλαγματικό απόθεμα, κέρδισε τις εκλογές και μετά έκανε αυστηρή περιοριστική, οικονομική πολιτική. Αυτή είναι η ροή των πραγμάτων, τότε και τώρα. Επίσης να θυμίσω τι είπε μετά τον πόλεμο ο «πατέρας της νίκης» Ουίνστον Τσόρτσιλ, για τις εκλογές «Ψήφος ευγνωμοσύνης δεν υπάρχει, υπάρχει ψήφος προσδοκίας, ίσως και οργής».
Γ.Ο.


Δύο λόγια για τις συντάξεις
Είναι γεγονός ότι το θέμα των αναδρομικών συντάξεων, δώρων και επικουρικών, πως έχει φουσκώσει πάρα πολύ. Καλλιεργήθηκαν αισιοδοξίες κι ελπίδες στους συνταξιούχους ότι θα λάβουν κάποιες επιστροφές, ελέχθησαν πάρα πολλά, εγράφησαν περισσότερα, άλλα υπέρ και άλλα κατά της όλης «μυθολογίας». Διότι είναι μύθος ότι τόσοι πολλοί συνταξιούχοι θα λάβουν επιστροφές. Για να γίνει αυτό θα απαιτηθούν 8 δισ. ευρώ και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.
Όμως, δόθηκαν ψεύτικες ελπίδες σκόπιμα, όπως και στο θέμα της μη περικοπής των παλαιών συντάξεων. Η αλήθεια είναι ότι θα δοθεί παράταση στις περικοπές οι οποίες δηλαδή θα γίνουν αργότερα.
Κι αυτές τις περικοπές, μην ξεχνάμε, τις ψήφισε στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μόνον.
Γ.Δ.


Ένα παγωμένο αεροδρόμιο
Όσοι ταξιδεύουν από το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» θα έχουν παρατηρήσει ότι πρόκειται για ένα στην κυριολεξία «παγωμένο αεροδρόμιο». Καμία θέρμανση στους χώρους και ο χειμώνας εν όψει. Εντάξει, μπορεί να γίνονται διάφορα έργα, όμως αυτό της θέρμανσης θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα που θα είχαν ολοκληρωθεί και προβλεφθεί εγκαίρως.
Η όλη αίσθηση αυτών που πρόκειται να ταξιδέψουν αλλα΄και αυτών που περιμένουν δικούς τους, είναι η έκπληξη και η απορία για την απαράδεκτη εικόνα που βιώνουν σ’ έναν χώρο ευρωπαϊκής χώρας υποτίθεται.
Γ.Δ.


Μας ενδιαφέρει; Ναι!
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Ιταλία καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2019. Η άρνηση από τη λαϊκίστικη κυβέρνηση συνασπισμού του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά να αλλάξει τις προβλέψεις στον προϋπολογισμό ώστε το έλλειμμα να περιοριστεί κάτω του 2,4% όπως ζητούν οι Βρυξέλλες, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Είναι πιθανόν οι εξελίξεις αυτές να φέρουν τη γειτονική χώρα στην ίδια θέση που βρέθηκε η Ελλάδα το 2015, όταν η «περήφανη διαπραγμάτευση» κατέληξε σε ένα τρίτο Μνημόνιο.
Τίθεται επομένως το ερώτημα: Μας ενδιαφέρει εμάς ως χώρα το τι συμβαίνει τώρα και ενδεχομένως θ’ακολουθήσει στη γειτονική Ιταλία; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο  «ΝΑΙ».  Μας ενδιαφέρουν όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ιταλία, διότι άμεσα επηρεάζουν την οικονομία μας. Διότι η Ιταλία είναι δίπλα μας. Είναι μεγάλη χώρα με παραγωγικό ιστό σημαντικό και κυρίως στη δύσκολη οικονομική θέση που βρισκόμαστε τώρα, δεν είναι επιθυμητή μια οικονομική κρίση κοντά μας, η οποία θα μας παρασύρει σε αρνητική εξέλιξη για το παρόν και το μέλλον.
Γ.Δ.


Ευρωεκλογές σε έξι μήνες : Ε, και;
Οι Εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γίνουν στο τέλος του προσεχούς Μαΐου 2019 και αυτήν την φορά παρουσιάζουν πραγματικά εκπληκτικό ενδιαφέρον, αφού θα γίνουν μόλις δύο μήνες από το διαφαινόμενο BREXIT και εν μέσω γενικευμένης αναταραχής (και) λόγω της Ιταλίας, αλλά και γενικευμένης αμφισβήτησης τόσο της γερμανικής ηγεμονίας και οικονομικής κυριαρχίας, όσο και του συνολικού δυτικοευρωπαϊκού μεταψυχροπολεμικού πολιτικού και κοινωνικού μοντέλλου της πολυπολιτισμικής ανοικτής κοινωνίας και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Στην Χώρα μας ωστόσο ουδεμία δημόσια πολιτική συζήτηση γίνεται για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το περιεχόμενο της ευρωπαϊκής προοπτικής, το μέλλον της Ευρώπης γενικώς. Τα Κόμματα στην Χώρα μας με την ολέθρια επιλογή από το 2014 της σταυροδοσίας για την επιλογή των Ευρωβουλευτών περιορίζουν τον διάλογο περί την Ευρώπη στο ποίος celebrity θα συμμαχήσει με τον ένα ή με τον άλλο και ποίος είναι πιό αναγνωρίσιμος λόγω τηλεοπτικού παρελθόντος – ακόμα και της trash TV, για να επιλεγεί ως «βαρύ χαρτί» στο ψηφοδέλτιο – κι ας μην ξέρει όχι μόνο πού είναι το Στρασβούργο και οι Βρυξέλλες, αλλά και πότε ιδρύθηκε η …ΕΟΚ! Η Κυριακή των Ευρωεκλογών για πολλούς Νεοέλληνες θα είναι και πάλι μία απενοχοποιημένη ευκαιρία για «διημεράκι», εκδρομή, μπανάκι και αναψυχή, που όμως θα ενδυναμώσει περαιτέρω το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα και τον πολιτικό ωχαδελφισμό. Τι κρίμα!…
Χ.Β.


ΣΔΙΤ / Συμπράξεις Διαρκούς Ιερού Τυχοδιωκτισμού
Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας, της ουδετεροθρησκείας και της αποπομπής 10.000 ιερέων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, για να αδειάσουν 10.000 θέσεις για προσλήψεις εν όψει Εκλογών, και μάλιστα όλα αυτά με την συνεργασία του μεταμεληθέντος αργά Αρχιεπισκόπου Αθηνών είναι ένα σημαντικό βήμα στην πολιτική ζωή του Τόπου. Πλέον οι ΣΔΙΤ, δοκιμασμένο εργαλείο για τις συμβάσεις του Δημοσίου, γνωστές ως «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», απέκτησαν άλλο νόημα και περιεχόμενο. Πιά μόνο ως Συμπράξεις Διαρκούς Ιερού Τυχοδιωκτισμού μπορούν να νοηθούν.
Χ.Β.


Συνταγματική Αναθεώρηση ή Επιθεώρηση;
Η πρόσφατη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την διαδικασία συνταγματικής αναθεωρήσεως ήταν τουλάχιστον  απογοητευτική. Μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φραστικοί διαξιφισμοί και λεκτικές κόντρες για τον Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού επιπέδου 15μελούς Γυμνασίου, που συνεδριάζει για το αν η τυρόπιττα θα είναι στρογγυλή. Η δημοσίευση από την Κυβέρνηση της «Εκθεσης Δημόσιας Διαβούλευσης για την Συνταγματική Αναθεώρηση» απέδειξε την έλλειψη βάθους και στοχασμού ακόμα και στα υψηλότερα των κλιμακίων στην κυβερνητική πυραμίδα, ενώ η βιασύνη να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως την 15.01.2019 πρόδωσε τον εκλογικό αιφνιδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Για το επόμενο διάστημα αναθεώρηση ίσως δεν δούμε, … επιθεώρηση και μάλιστα από τις καλές σίγουρα θα απολαύσουμε!
Χ.Β.


Η Γεωγραφία της ήττας
Φίλος καλός με νηφαλιότητα και πείρα ζωής πρόσφατα επιγραμματικά μού παρουσίασε το πολύ κοντινό πολιτικό και εκλογικό μέλλον ως μάθημα … Γεωγραφίας! Μού είπε «κοίτα, με όλα αυτά, που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν σώζεται πουθενά. Με το «Βόρεια Μακεδονία» και την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες πάνω από τα Τέμπη δεν μπορεί να περάσει ΣΥΡΙΖΑίος, με τις δηλώσεις του Ν.Φίλη και άλλων στελεχών της θολοκουλτούρας περί «Νότιας Αλβανίας» μετά την δολοφονία του Κώστα Κατσίφα πέρα από την Πίνδο δεν εμφανίζονται, με το προσφυγικό στα νησιά του Αιγαίου να είναι σε έκρηξη πέρα από το Αιγαίο δεν τολμά να πάει άνθρωπος, με την αδιαφορία και την «ουδετεροθρησκεία» στην Δυτική Θράκη πέρα από τον Νέστο δύσκολα πάει κανείς. Για δες στον χάρτη τι σού λέω! Τι τούς μένει; Τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ε, μετά από αυτό με την απόλυση 10.000 ιερέων και την εκκλησιαστική περιουσία κάθε Εκκλησία και άμβωνας βοά εναντίον τους.» Άδικο έχει;
Χ.Β.


«Με Αγάπη για την Ξάνθη μας», από τον Γιάννη Παπαχρόνη
Κέρδισε στα σημεία ο Γιάννης Παπαχρόνης κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του. Ούτε φανφάρες ούτε ξύλινος λόγος ούτε το να μιλάς και να μη λες τίποτε όπως μερικοί μερικοί… Λόγια λίγα και σωστά, με απλότητα, αμεσότητα αλλά και μεστά νοημάτων. Και κυρίως διάθεση για προσφορά κι αυτό ειδικά ο κ. Παπαχρόνης μετά από 19 χρόνια στον Σύλλογο Αιμοδοτών και στο Γηροκομείο που κυριολεκτικά το έσωσε από το λουκέτο δεν χρειάζεται να το αποδείξει. Μας είπε ότι δεν στηρίζεται σε κόμματα αλλά ούτε και χορηγούς. Ρεφενέ αποφάσισαν όλοι να καλύψουν τα έξοδα. Είπε και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Ότι στο Δροσερό ο συνδυασμός του θα πάει μετά τις εκλογές για να βοηθήσει κι όχι πριν, υπονοώντας τα γνωστά προεκλογικά αλησβερίσια,  όπως και ότι η αποχή είναι αυτή που βγάζει δήμαρχο στην Ξάνθη κι όχι το Δροσερό όπως κάποιοι διατείνονται και ότι όποιος απέχει δεν έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται κατόπιν εκλογών…
Έριξε και τα «καρφιά του» στην νυν δημοτική αρχή λέγοντας ότι τα αποθέματα στο ταμείο του δήμου δεν είναι για να τα παστώνουμε και να τα βγάζουμε προεκλογικά αλλά να τα δίνουμε στην κοινωνία μέσα από έργα και δράσεις.
Αυτά και εν ευθέτω χρόνο περισσότερα για το πρόγραμμα του συνδυασμού που θα συνδιαμορφωθεί μέσα από διαβούλευση με την κοινωνία.
Κάτι νέο και ελπιδοφόρο κομίζει ο κ. Παπαχρόνης και μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθεια και να καρποφορήσει!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…