Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περιοδεία Κόλλια-Τσαρουχά σε Δ’ ΣΣ και ορεινή περιοχή

Περιοδεία Κόλλια-Τσαρουχά σε Δ’ ΣΣ και ορεινή περιοχή

0

Επιθεώρησε ασκήσεις και εγκαταστάσεις- Έδωσε συγχαρητήρια για τη συμβολή και την έκταση του κοινωνικού έργου του Στρατού

«Ως ΑΝΕΛ είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας», σημείωσε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας

Από την ορεινή Ξάνθη ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία της στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. Μαζί με το Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, την Κυριακή εκκλησιάστηκαν αρχικά στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου και επισκέφθηκαν χωριά της ορεινής Ξάνθης, όπου έχουν υλοποιηθεί έργα συντήρησης οδοποιίας και σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων από το Δ΄ Σώμα Στρατού. Στη συνέχεια παρακολούθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες εθνοφυλάκων της 29 Μ/Π ΤΑΞ στο ΠΒ Αμπελώνα. Το πρωί της Δευτέρας η υφυπουργός βρέθηκε στο στρατηγείο του Δ’ ΣΣ όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα αποπερατωμένα διαμερίσματα ΣΟΑ, την υπό κατασκευή επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού και το υπό κατασκευή κέντρο αναψυχής στο στρατόπεδο «Στεφανίδη». Αμέσως μετά παρακολούθησαν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ και το Διοικητή του Δ’ ΣΣ βολές αρμάτων LEO 2 στο στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι, ενώ σήμερα η κ. Κόλλια-Τσαρουχά αναμένεται να επισκεφθεί περιοχές του Δ’ ΣΣ στον Έβρο.

Από την επίσκεψη στην ορεινή περιοχή

Σπουδαίο κοινωνικό έργο από το Δ’ ΣΣ

Στο πλαίσιο της περιοδείας της η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στο Δ’ ΣΣ ως το σημείο όπου «χτυπά η καρδιά των ενόπλων δυνάμεων, αφού εδώ γίνεται όλος ο αγώνας για την εμπέδωση της αποτροπής που οφείλουν να επιτελούν οι στρατευμένοι νέοι μας» και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση. Εξήρε την κοινωνική προσφορά του Δ’ ΣΣ που, όπως τόνισε: «συμπληρώνει, για να μην πω ότι αναπληρώνει, την Πολιτεία στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους πολίτες της περιοχής».

Αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη του Σώματος

Όχι σε hotspot, η Θράκη έχει τις ανάγκες της

Στις δηλώσεις της η κ. Κόλλια-Τσαρουχά απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot για τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη, επισημαίνοντας: «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατεύθυνση πού εντάσσουμε τέτοιες υποδομές» και προσθέτοντας: «θεωρώ λοιπόν ότι δε χρειάζεται να μιλάμε για δομές hotspots στη Θράκη. Ήδη η Θράκη έχει τις ανάγκες της».

Ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων

Η υφυπουργός υπέγραψε στο βιβλίο αφιερώσεων του Δ’ ΣΣ

Στην ερώτηση του «Ε» σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει αίτημα ή το υπουργείο προτίθεται να διεκδικήσει θέσεις από τις 10.000 που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της Συμφωνίας με την Εκκλησία η ίδια σημείωσε ότι: «υπάρχει μεγάλη ανάγκη στον ελληνικό στρατό να αναπληρώσει κενά και να ανανεώσει το προσωπικό του με ότι αυτό σημαίνει», ενώ τέλος αναφορικά με την ίδια τη Συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας η ΥΦΕΘΑ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που δίνουν οι ΑΝΕΛ στην Ορθοδοξία για την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, τονίζοντας ότι: «θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και η κυβέρνηση και οι πολίτες και η εκκλησία όταν προσεγγίζουμε αυτό το θέμα». Κατέληξε δε λέγοντας ότι, «ως ΑΝΕΛ, είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…