Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παπαρδέλες με λάχανο και λουκάνικο

Παπαρδέλες με λάχανο και λουκάνικο

0

-220γρ. παπαρδέλες

-1 φλιτζάνι αρακά

-3 κ. σ. βούτυρο

-350γρ. καπνιστό λουκάνικο σε ροδέλες

-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

-1 μεσαίου μεγέθους λάχανο, ψιλοκομμένο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε στο νερό τις παπαρδέλες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε περίπου για 2 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις παπαρδέλες και τον αρακά στη ζεστή κατσαρόλα μαζί με 1 κ. σ. βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε άλλη μία κ. σ. βούτυρο. Ρίχνουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε περιστασιακά για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνουμε το λουκάνικο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κ. σ. βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά, τις παπαρδέλες και το λουκάνικό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…