Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΙ από Καμαρίδη-Δημούδη για κέντρο μεταναστών στη Σταυρούπολη

ΟΧΙ από Καμαρίδη-Δημούδη για κέντρο μεταναστών στη Σταυρούπολη

0

Με δημόσια τοποθέτησή τους υποστηρίζουν ότι θα ανακόψει οποιοδήποτε εγχείρημα για προσέλκυση τουριστών

 Με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ξάνθης-Σταυρούπολη Νέα Εποχή» Ιπποκράτης Καμαρίδης και Χρυσούλα Δημούδη τάσσονται κατά της λειτουργίας κέντρου μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο «Αναλογίδη», υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ανακόψει την τουριστική ανάπτυξη της Σταυρούπολης και ζητούν αντ’ αυτού να υλοποιηθεί η κυβερνητική (άρρητη) υπόσχεση για επαναλειτουργία της σχολής αστυφυλάκων. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν: «τον τελευταίο καιρό εντείνονται οι δημόσιες συζητήσεις περί μετατροπής του Στρατοπέδου ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ της Σταυρούπολης σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Μία φημολογία που έρπει εδώ και πολύ καιρό, πλην όμως φαίνεται πως αφήνει ασυγκίνητους τους αρμοδίους παράγοντες.

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση της υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης κας Νοτοπούλου αναφορικά με το θέμα και την αποφυγή δέσμευσης περί του αντιθέτου, δηλώνουμε ως συνδυασμός έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους εκείνους που διαφωνούν εξ αρχής και κάθετα με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τον οποιοδήποτε αιφνιδιασμό που ενδεχομένως να επιχειρηθεί.

Εξάλλου το παράδειγμα της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης παραμένει ακόμη ως φάρος για να μας οδηγήσει σε σωστές πλέον αποφάσεις.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας εξ αρχής η περιοχή της ορεινής Σταυρούπολης ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη και την δημιουργία υποδομών ώστε να παρακρατηθεί η νεολαία και να αποκτήσει ο τόπος ζωντάνια.

Με μία ενδεχόμενη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα ανοιχτής δομής όπως φημολογείται, θεωρούμε ότι η Σταυρούπολη και οι κάτοικοί της θα μπουν σε νέες περιπέτειες, ενώ το οποιοδήποτε εγχείρημα για προσέλκυση επισκεπτών και τουριστική ανάπτυξη θα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Λέμε λοιπόν ΟΧΙ σε οποιασδήποτε μορφής δομής φιλοξενίας μεταναστών και με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τις δεσμεύσεις των κυβερνητικών στελεχών για την επαναφορά της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης από ΠΡΟΚΕΚΑ στην πρότερη κατάστασή της, για να ξαναδούμε δόκιμους αστυφύλακες στην πόλη μας και όχι… κλούβες για φυλακισμένους μετανάστες!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσμενής για τη γλωσσομάθεια στο Γυμνάσιο Σμίνθης η σύμπτυξη των τμημάτων

Την εξαίρεση του σχολείου από την συγχώνευση των τμημάτων ζητά με ερώτησή του στη βουλή ο …