Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις ‘’Ο Ραφτάκος των λέξεων’’ στο θέατρο Ανατολικά του Νέστου

‘’Ο Ραφτάκος των λέξεων’’ στο θέατρο Ανατολικά του Νέστου

0

Ένα θεατρικό έργο για παιδιά φέρνει στην Ξάνθη για δύο παραστάσεις ο Μικρός Βορράς στις 2 Δεκεμβρίου

Το θέατρο Ανατολικά Του Νέστου φιλοξενεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου την καινούργια παράσταση του Μικρού Βορρά ‘’Ο Ραφτάκος των λέξεων’’, που θα κάνει πρεμιέρα στη Ξάνθη. Πιστός στη φιλοσοφία του, «Ο Μικρός Βορράς», πηγαίνει όπου υπάρχουν παιδιά και αυτή τη χρονιά θα συντροφεύσει τους μικρούς του φίλους σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στην χώρα του θέατρου.

Ο «Μικρός Βορράς», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», φέρνει την θεατρική παράσταση «Ο Ραφτάκος των λέξεων» βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου στην πόλη της Ξάνθης, στο θέατρο “ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ” (2 παραστάσεις) για να αποκαλύψει στα παιδιά τα μυστικά της τέχνης του. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τάσος Ράτζος μαζί με τους ηθοποιούς του «Μικρού Βορρά» καλούν τα παιδιά κάθε ηλικίας (αλλά και τα μεγάλα παιδιά), να έρθουν να «κεντήσουν» στον «αργαλειό» του θεάτρου κάθε συλλαβή, κάθε λέξη, κάθε τραγούδι και να γνωριστούν με τον «Ραφτάκο των λέξεων»…

«Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει».

Με στίχους από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου ξεκινά ο Αντώνης Παπαθεοδούλου το βιβλίο του και ο «Μικρός Βορράς» εμπνέεται και ζωντανεύει το αγαπημένο αυτό παραμύθι αξιοποιώντας όλες τις τεχνικές του θεάτρου και της διάδρασης.

Και κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία μας…

“Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποίει το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις! Τα χρόνια όμως περνάνε, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά.

Κάποτε στην πόλη όμως πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν… όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον μοναδικό τους ράφτη!

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Σας περιμένουμε!

Ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου

Σχεδιασμός αφίσας: Ίρις Σαμαρτζή

Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Κωνσταντίνος Σουλτάνης, Αρσένης Σοφικίτης

Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Άννη Ντουμούζη, Μάρκος Τότσκας

Ημέρα και ώρες παραστάσεων

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 12:00 και 17:00

Είσοδος: 10€

Μειωμένο-προπώληση: 8€

Πληροφορίες-κρατήσεις:6973498913

Προπώληση εισιτηρίων : Βιβλιοπωλείο Πυργελή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

12ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Στις 25-29 Μαΐου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Η Κινηματογραφική Λέσχη της Φι…