Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νοτοπούλου: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για Κέντρο Μεταναστών στη Σταυρούπολη»

Νοτοπούλου: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για Κέντρο Μεταναστών στη Σταυρούπολη»

0

Κλεισθένης – Φιλόδημος – Αναπτυξιακός, η ατζέντα της υφυπουργού Μακ. – Θράκης

 

Χρίσματα ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κάτοικοι της ορεινής περιοχής έθεσαν το πρόβλημα με τα χωρικά

 

 

Σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη και τους δημάρχους Ξάνθης, Αβδήρων , Τοπείρου και Μύκης είχε λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα, η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας της υφυπουργού προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κα Νοτοπούλου ήταν από νωρίς στην Κομοτηνή όπου είχε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και τους δήμαρχους της Ροδόπης. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι βουλευτές Χ. Ζεϊμπέκ και Γ. Στογιαννίδης και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γ. Χατζηθεοδώρου.

Κλεισθένης – Φιλόδημος – Αναπτυξιακός, η ατζέντα της υφυπουργού Μακ. – Θράκης

Λίγο πριν την σύσκεψη η κα Νοτοπούλου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στο σκοπό της σύσκεψης και στα θέματα που θα συζητήσει με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους της Ξάνθης: «Έχω την χαρά να βρίσκομαι στην Ξάνθη για μια πολύ σημαντική σύσκεψη ελπίζω και παραγωγική με τον αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχους. Θα συζητήσουμε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή έτσι όπως τα αφήσαμε και τα παρακολουθούμε από το αναπτυξιακό συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης που έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο. Επίσης για την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη που αφήνει ένα νέο τοπίο στην Τ.Α. αλλά κυρίως με το φιλί της ζωής τον «Φιλόδημο» με τα πολλά έργα που αφορούν υποδομές αλλά και  προμήθειες και μελετητική ωρίμαση των έργων των δήμων που δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν κατά το παρελθόν. Τέλος θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στους δημάρχους για τον αναπτυξιακό νόμο που «τρέχει» το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και έχουν υποβληθεί πολλά σχέδια και από την περιοχή που δείχνει το αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Νοτοπούλου:»Δεν υπάρχει σχεδιασμός στο επόμενο διάστημα για Κέντρο Μεταναστών στην Σταυρούπολη

Το «Ε» έθεσε υπ’ όψιν της υφυπουργού την έντονη φημολογία για την λειτουργία του Στρατόπεδου Αναλογίδη στην Σταυρούπολη ως Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. Η απάντησή της ήταν η ακόλουθη: «Την ίδια συζήτηση είχαμε και με τον κ. Μέτιο και τους δημάρχους Ροδόπης. Είχαμε και μια επικοινωνία με το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται πανελλαδικά όλοι οι χώροι που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε Κέντρα Φιλοξενίας. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο επόμενο διάστημα αλλά γι αυτό είναι αρμόδιος να απαντήσει ο υπουργός.

Χρίσματα ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει χρίσματα στους δήμου ς η κα Νοτοπούλαου απάντησε ότι οι παρατάξεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξάρτητες : «Οι παρατάξεις που στηρίζει  ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν με εντελώς διαφορετική λογική. Είναι ανεξάρτητες και τα χρίσματα θα βγουν μέσα από τις παρατάξεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με αυτές εκτός από τους δύο μεγάλους κεντρικούς δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας που είναι γνωστή η διαδικασία».

Κάτοικοι της ορεινής περιοχής έθεσαν το πρόβλημα με τα χωρικά

Να σημειώσουμε πως κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο ανιτπεριφερειάρχη η κα Νοτοπούλου ενημερώθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε φέτος με την μείωση των χωρικών στους δικαιούχους της ορεινής περιοχής. Μάλιστα εκπρόσωποι των κατοίκων περίμεναν την κα Νοτοπούλου και μάλιστα αντιπροσωπεία τους συμμετείχε στην σύσκεψη εκθέτοντας το πρόβλημα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…