Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γιαουρτιού

Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γιαουρτιού

0

-2 μπρόκολα (500 γρ. το καθένα)

-20 ελαιόλαδο

-2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα

-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

-60 ml κόκκινο ξηρό κρασί

-60 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα γιαουρτιού

-600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

-3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-60 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

-λίγο ελαιόλαδο για το τέλος

Αφαιρούμε από τα μπρόκολα το σκληρό μέρος από τα κοτσάνια τους, τα αλατίζουμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα, με τη βάση προς τα κάτω, με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει. Τα βγάζουμε για να στραγγίξουν. Μόλις κρυώσουν, τα χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σε ένα ταψί απλώνουμε το μπρόκολο και τα σοταρισμένα πράσα με το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, έως ότου να ροδίσει η κρούστα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…