Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μάθε συνταξιούχε …με το στανιό ηλεκτρονικά …γράμματα!

Μάθε συνταξιούχε …με το στανιό ηλεκτρονικά …γράμματα!

0
syntaxiouxoi-empros

Απρόθυμος ο ΟΑΕΕ να παραλάβει αιτήσεις σε έντυπη μορφή καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι της Ξάνθης

 

Υποχρεώνονται να πληρώνουν τους λογιστές για την ηλεκτρονική αίτηση αφού οι περισσότεροι είναι ηλεκτρονικά …αναλφάβητοι

 

 

Αντιμέτωποι με την απροθυμία των υπαλλήλων του τοπικού ΟΑΕΕ να παραλάβουν τις αιτήσεις τους σε έντυπη μορφή κατευθύνοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς να  επιλέξουν την ηλεκτρονική υποβολή,  είναι εκατοντάδες συνταξιούχοι του φορέα στην Ξάνθη αλλά και σ’ όλη την περιφέρεια.

Απρόθυμος ο ΟΑΕΕ να παραλάβει αιτήσεις σε έντυπη μορφή καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι της Ξάνθης

Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου το σωματείο έχει αναλάβει να χορηγήσει δωρεάν τα έντυπα των αιτήσεων  που πρέπει να υποβάλλουν στον ΟΑΕΕ έως τις 31/12/2018 προκειμένου να μην παραγραφεί το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν διοικητικά την αναδρομική επιστροφή των μειώσεων που είχαν υποστεί οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ από το 2013 και εντεύθεν και τα δώρα και τα επιδόματα από το 2015 και εντεύθεν. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει συνταξιούχο που έκανε προσφυγή για το θέμα και τώρα κινητοποιήθηκαν όλοι οι συνταξιούχοι να κατοχυρώσουν κι αυτοί το δικαίωμα. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η προσέλευση από τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση που κάνουν ουρά στα γραφεία του σωματείου για να προμηθευτούν το έντυπο της αίτησης και να συμπληρώσουν με τα στοιχεία τους… Όμως όταν προσήλθαν κάποιοι στον ΟΑΕΕ για να τις καταθέσουν συνάντησαν απροθυμία: «Οι υπάλληλοι δείχνουν δισταγμό να τις παραλάβουν σε έντυπη μορφή και εμμέσως πλην σαφώς αποθαρρύνουν τα μέλη μας κατευθύνοντάς τα να τις καταθέσουν σε ηλεκτρονική μορφή. Προφανώς για να μην επιβαρυνθούν με το φόρτο του ελέγχου. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ξάνθη αλλά σ’ όλη την Ελλάδα και στην περιφέρειά μας, όπως μάθαμε », σημειώνει ο κ. Τσιακίρογλου.

Υποχρεώνονται να πληρώνουν τους λογιστές για την ηλεκτρονική αίτηση αφού οι περισσότεροι είναι ηλεκτρονικά …αναλφάβητοι

Κι αυτό δεν είναι μεν παράνομο αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα της έντυπης ή της ηλεκτρονικής επιλογής ωστόσο οι συνταξιούχοι στην πλειοψηφία τους …αναλφάβητοι ηλεκτρονικά υποχρεώνονται να αναθέσουν σε λογιστή την παρούσα εργασία και φυσικά να πληρώσουν το αντίτιμό της: «Έχουμε μέλη που παίρνουν μια σύνταξη 300 ευρώ να πληρώνουν και από πάνω τον λογιστή για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση; Επιπλέον έχουμε την πληροφορία ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα κρύβει παγίδες. » , συνεχίζει ο κ. Τσιακίρογλου.

Παραλαμβάνουμε και πρωτοκολλούμε αιτήσεις σε έντυπη μορφή, διαβεβαιώνει ο περιφερειακός διευθυντής ΟΑΕΕ

Το «Ε» απευθύνθηκε στον περιφερειακό  διευθυντή του ΟΑΕΕ κ. Αμαραντίδη Σταύρο θέτοντάς του το θέμα. Ο κ. Αμαραντίδης μας διαβεβαίωσε ότι γίνονται δεκτές σ’ όλα τα τοπικά ΟΑΕΕ οι αιτήσεις σε έντυπη μορφή. Όπως μας είπε ο συνταξιούχος απλά ενημερώνεται ότι μπορεί να την υποβάλλει και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Το υπουργείο έχει επιλέξει αυτό τον τρόπο γιατί αντλούνται περισσότερα στοιχεία και γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος. Ωστόσο αν κάποιος αδυνατεί μπορεί να τη κάνει χειρόγραφη και να πρωτοκολληθεί. Ο ΟΑΕΕ δεν χορηγεί έντυπα ούτε υποδείγματα. Ο συνταξιούχους φέρει την ευθύνη», επεσήμανε ο κ. Αμαραντίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…