Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1: Ήττα μετά από 8 αγώνες και 4 νίκες

Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1: Ήττα μετά από 8 αγώνες και 4 νίκες

0

Διαμαρτυρία δια της… θρησκευτικής οδού για τη διαιτησία από την ΠΑΕ Ξάνθη

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Πανιώνιο για τη 10η αγωνιστική της Super League και γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες και οκτώ ματς χωρίς ήττα (είχε χάσει στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό)!

Το μοναδικό γκολ της απόδρασης των “κυανέρυθρων” – οι οποίοι έχουν δύο διαδοχικές νίκες και παραμένουν τρία ματς αήττητοι – πέτυχε ο Γιώργος Μασούρας στο 36ο λεπτό σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, από ωραία ασίστ του Σωτήρη Τσιλούλη.

Το ματς ήταν ένα “παιχνίδι” σκάκι στην τακτική των δύο προπονητών. Κι ο Γάλλος τεχνικός του Πανιωνίου, Ζοζέ Ανιγκό, νίκησε κατά κράτος τον Σέρβο, Μίλαν Ράσταβατς.

Έξυπνα οι φιλοξενούμενοι άφησαν κατοχή στους γηπεδούχους, αλλά ταυτόχρονα έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους. Έτσι, οι παίκτες της Ξάνθης κυκλοφορούσαν άσκοπα την μπάλα και περιορίστηκαν σε άνευ ουσίας κατοχή.

Ο Πανιώνιος ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και σε μία τέτοια φάση, ήρθε και το πολυπόθητο γκολ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε κι απενεργοποίησε τα μεσοεπιθετικά ατού της Ξάνθης – Κίκε Μπόουλα και Έρικ Γέντρισεκ – ασκώντας πίεση στους χαφ. Δεν μπορούσε η Ξάνθη – με εγκλωβισμένο τον Έρικ Γέντρισεκ – ν’ απειλήσει την εστία του Κότνικ, ήλθε κι ο Ντίνις Αλμέιδα να επιδεινώσει την κατάσταση. Ο Πορτογάλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 33ο λεπτό – ως αναγκαστική αλλαγή – όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σαλιμό Σιλά. Στο 76′ είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Φιόριν Ντουρμισάι. Δεν πέρασε πάνω από ένα λεπτό και τράβηξε από τη φανέλα τον φορ του Πανιωνίου. Σωστή η απόφαση του Γιώργου Κομίνη, απερισκεψία του Αλμέιδα που στέρησε από την ομάδα του να πιέσει για την ισοφάριση χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά (33′ λ. τρ. Αλμέιδα), Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46′ Κάστρο), Τζουρίτσκοβιτς, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις, Τσιλούλης (86′ Καμαρά), Οικονομίδης (74′ Παπαγεωργίου), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Γκολ: 36′ Μασούρας

Διαμαρτυρία δια της… θρησκευτικής οδού για τη διαιτησία

Η ΠΑΕ Ξάνθη μας έχει συνηθίσει στις πρωτοποριακές ανακοινώσεις, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της, βγάζοντας ανακοίνωση με θρησκευτικό περιεχόμενο, θέλοντας να επισημάνει τα παράπονα που έχει από τη διαιτησία του αγώνα με τον Πανιώνιο. Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση η οποία είναι πραγματικά επική:

«ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.

ΚΥΡΙΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play offs ο Λεύκιππος

Αντιμετωπίζει αύριο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη Με κορυφαίο τον Δημήτρη Καλαμπάκα που σημείωσε…