Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ μανταρίνι με σιρόπι

Κέικ μανταρίνι με σιρόπι

0

-300γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

-180 γρ. βούτυρο

-3 αβγά

-2 μανταρίνια

-2 κάψουλες βανίλια

-1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας

-500 γρ. αλεύρι

-180 γρ. γάλα

Για το σιρόπι και τα γλασσαρισμένα μανταρίνια

-4 μανταρίνια

-200γρ. ζάχαρη

-300γρ νερό

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Πλένετε πολύ καλά και σκουπίζετε 2 μανταρίνια κλημεντίνες. Τα κόβετε για να απομακρύνετε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.  Τα βάζετε στο multi και τα πολτοποιείτε. Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο με 300γρ ζάχαρη και τα δουλεύετε σε γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά. Χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε τα αβγά ένα – ένα, τον πολτό των μανταρινιών, τις σταγόνες σοκολάτας και τις βανίλιες. Χαμηλώνετε ακόμα την ταχύτητα και ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο. Τέλος, προσθέτετε το γάλα και μετά από 1 λεπτό σταματάτε το μίξερ. Βουτυρώνετε μια φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε για 50΄.  Βυθίζετε στο κέικ ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το βγάζετε από το φούρνο.

Αφαιρούμε τις φλούδες από τέσσερα μανταρίνια και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό (τόσο όσο να τις σκεπάζει) και βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε τις φλούδες και αφού πετάξουμε το νερό τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα 300 γρ. νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Τότε αρχίζουν οι φλούδες να ζαχαρώνουν και να γίνονται κάπως διάφανες (σαν γλυκό κουταλιού), ενώ και το σιρόπι γίνεται πιο πηχτό. Αφαιρούμε τις φλούδες με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε πάνω σε μια σήτα να στραγγίξουν. Σιροπιάζουμε το κέικ με το ζεστό σιρόπι και όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τις φλούδες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …