Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Κάνετε πολλά σφάλματα Κύριε Μητσοτάκη

Κάνετε πολλά σφάλματα Κύριε Μητσοτάκη

0

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.  Εσείς κ. Μητσοτάκη όχι δις, αλλά τετράκις και πεντάκις σφάλατε, έχετε μία έφεση στα σφάλματα. Βγαίνετε και λέτε πως θα εξετάσετε τις μειώσεις  των συντάξεων, πως θα περάσουν από κρίση οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, σας παρακαλώ πολύ, και η βλακεία έχει τα όριά της. Δεν διδαχθήκατε τίποτα από το παρελθόν, από προηγούμενους πολιτικούς ηγέτες, από θρησκευτικούς ηγέτες και κυρίως από την αριστερά.

Για διαβάστε λίγο Ρομαίν Ρολάν: Ο λαός προτιμάει ένα ρωμαλέο ψέμα από μια αναιμική αλήθεια. Εσάς ποιος σας είπε να ξεστομίζετε αλήθειες; Ε, αφού έτσι το θέλετε θα πάτε στον πάτο και θα κρατάτε αυτοβούλως στα χέρια σας μια πέτρα εκατό κιλών. Εκεί, στον βυθό, η καλλίτερη τροφή της τσιπούρας θα γίνεται, προκειμένου να νοστιμέψει για το δικό μας τραπέζι. Καλά ρε Κυριάκο, είσαι τώρα 50 χρονών, μια σελίδα Ελληνικής ιστορίας δεν διάβασες; Δεν είδες πως βγήκε Πρωθυπουργάρα ο καλός Αλέξης. ‘’Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται’’. Και μετά δεν τον κατάργησε αλλά τον δυνάμωσε. Ωραία, σύγχρονα και παστρικά πράγματα. Μιλάς για ήθος στον κόσμο και καθοδηγείς το παιδί σου να κάνει ένοπλες ληστείες Τραπεζών, να σνιφάρει λίγο από την άσπρη κι ο κόσμος σε ψηφίζει και με τα δύο χέρια. Αυτή είναι η λογική του ψηφοφόρου κι εσύ του μιλάς για τους φυσικούς νόμους της οικονομίας και άλλα τινά κουραφέξαλα; Πάρε να μελετήσεις φίλτατε Κυριάκο τον λογοτέχνη και φιλόσοφο από τρία πανεπιστήμια, σε παρακαλώ, Γιόζεφ Γκαίμπελτς και θα αντιληφθείς πως το μέγεθος του ψέματος είναι εκείνο που καθορίζει και την τελική επιτυχία. Έλεγε ο αυτόχειρ, πως το ψέμα πρέπει να είναι τεράστιο, αλλιώς δεν γίνεται πιστευτό από τον λαό. Πόσο δίκιο είχε!

Πάψε την προσέγγιση της οποιασδήποτε λογικής, είναι απαράβατος κανόνας για την αναρρίχηση στην εξουσία. Η λογική είναι ασύμβατη έννοια με την πεμπτουσία της εξουσίας, άλλωστε, όπως σημειώνει ο Ντοστογιέφσκι, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η σκέψη είναι υπόθεση άλλων. Κι εσύ Κυριάκο, σώνει και καλά, νομίζεις πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν να σκέπτονται. Ε, όχι, δεν θέλουν, γι αυτό άλλωστε και τρέχουν στα γήπεδα και βλέπουν και τα style on the Rocks ανελλιπώς, ούτε μια φούστα δεν τους έχει ξεφύγει. Γαρίδα το μάτι στα μανεκέν!

Για κοίταξε λίγο πλατύτερα την ανθρώπινη ιστορία, για παρατήρησε τους φίλους Μουσουλμάνους πως τους έπεισαν για  Έβερεστ βουνά από πιλάφι και τουλάχιστον εκατό παρθένες ανά ανδρική κεφαλή, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν πεθάνει.  Για κοίτα και τους δικούς μας πως σκύβουν όταν ακούνε για περιπάτους απάνω σε νερά βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων, δεν μπορούμε να τους σηκώσουμε από την γονυκλισία, όλοι από μηνίσκο πάσχουν. Για άκου, συμβουλέψου λίγο και τους κουμουνιστές των πρώην Ανατολικών χωρών που υπόσχονταν βαθιά Δημοκρατία και ολόφρεσκα βοδινά κρέατα με αποτέλεσμα την κατάργηση των εκλογών και την κατανάλωση του βοείου κρέατος μόνον από τους κομματικούς προϊσταμένους. Αυτοί είχαν ανάγκη από πρωτεΐνες, να μην λέμε ψέματα.

Μην φοβάσαι το ψέμα Κυριάκο, αγάπησέ το πιο πολύ από την αλήθεια, και τότε, μόνον τότε θα καταλάβεις πόσο σοφοί είναι οι προϊστάμενοι της αριστεράς και οι οι εκφοβιστές των πιστών με βραστά καζάνια και καλικατζαραίους. Την αριστερά θα την αντιμετωπίσεις με επιτυχία μόνον αν περάσεις στο χώρο του ιδεατού και του ανέφικτου. Μην διστάζεις, μίλησε για κατώτερη Εθνική σύνταξη 40.000 ευρώ μηνιαίως και διορισμούς στο δημόσιο σε πρώτη φάση δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, κυρίως σε θέσεις πρεσβευτών. Ψήφος δεν θα σου ξεφύγει, ακόμη και ο γιός του Βούτση θα σε ψηφίσει. Δεν αστειεύομαι, σοβαρολογώ.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Το τελευταίο χτύπημα στο κεφάλαιο

  Το κεφάλαιο μετά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε επί σαράντα χρόνια, τελικά εξέπνευσε εν μέσ…
 • Καλπάζει η επιστήμη

  Η έννοια καλπασμός είναι πλέον τελείως παρωχημένη στην εποχή μας. Πάνε τα άλογα, πάνε οι ά…
 • Δημιουργία ή εξασφάλιση;

  Το ερώτημα  με αυτό το σκεπτικό, όλως υπόπτως, δεν τέθηκε ποτέ. Αυτό το σκέφθηκαν μόνον οι…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
 • Πορνογραφίες

  Πορνογραφούμε στα μάτια των παιδιών… Μάνος Χατζιδάκις – Άρης Δαβαράκης Πόσο μεγάλη ε…
 • Εμβόλια και πανδημία COVID-19

  Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κινητοποιήθηκε για την κατασκευή ενός εμβολίου …
 • Εξημέρωση εντός

  «Είπα θα φύγω. Τώρα. Μ’ ό,τι να ‘ναι… Βαθιά στο χώμα και βαθιά στο σώμα μου θα πάω να βρω …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πορνογραφίες

Πορνογραφούμε στα μάτια των παιδιών… Μάνος Χατζιδάκις – Άρης Δαβαράκης Πόσο μεγάλη ε…