Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Κακού γαρ ανδρός δώρ΄όνησιν ουκ έχει – Ευρυπίδης- Μήδεια Στίχος 618

Κακού γαρ ανδρός δώρ΄όνησιν ουκ έχει – Ευρυπίδης- Μήδεια Στίχος 618

0

Αναμφίβολο, οι πρόγονοί μας ήταν οι κορυφαίοι διανοητές του ανθρώπινου γένους από της γέννησής του.  Ο Ευρυπίδης ούτε σε αυτή την αποστροφή του λόγου του κάνει λάθος. ‘’Δεν υπάρχει ωφέλεια σε δώρο που θα λάβεις από κακόν άνδρα’’. Σαφές και αναμφισβήτητο.

Στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης οι γκάγκστερς όταν αποφάσιζαν να δωροδοκήσουν το έκαναν πάντοτε προκειμένου να έχουν ανταπόδοση στο δώρο τους. Η παρούσα Κυβέρνηση μέσω της επιστροφής των κομμένων συντάξεων προσπαθεί να δωροδοκήσει τον Έλληνα ψηφοφόρο, και το κάνει τόσο χοντροκομένα, τόσο απροκάλυπτα. Αν με ρωτάτε αν θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα σας απαντώ ευθαρσώς, όχι. Θα είναι Εθνική καθίζηση αν δεν θα είναι εθνική συμφορά. Αν όπως λένε υπάρχουν αυτά τα χρήματα δεν θα πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους αλλά να επενδυθούν σε δημόσια έργα που θα φέρουν περισσότερα χρήματα. Θα πρέπει να ανανεωθεί πλήρως το σιδηροδρομικό δίκτυο της Μακεδονίας και της Θράκης, είναι πεπαλαιωμένο και ντροπή για το Νέο Ελληνικό κράτος. Θα πρέπει να συνδεθεί η Ηγουμενίτσα σιδηροδρομικά με την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με γραμμές κίνησης άνω των 250 χλμ ωριαίως. Θα πρέπει να συνδεθεί η Πρέβεζα με τον Βόλο με μοντέρνο αυτοκινητόδρομο και ταχύτατο σιδηρόδρομο. Είναι αδιανόητο να μην συνδέεται η ομορφότερη περιοχή της Ευρώπης, η μοναδική Ευρυτανία, με αυτοκινητόδρομο και τραίνο με την Αθήνα. Η Ελβετία συγκρινόμενη φαίνεται σαν παρωδία της Ευρυτανίας που όμως εκείνη έχει αυτοκινητόδρομους ενώ η Ευρυτανία μονοπάτια. Ντροπή μας και ντροπή στους Βουλευτές που θα ψηφίσουν κατά της ανάπτυξης της μοναδικής Πατρίδας μας.

Θα επιστρέψουν χρήματα στους συνταξιούχους προκειμένου να μετατραπούν σε κονσέρβες, λαχανοκεφτέδες και σουτζουκάκια σμυρναίικα. Όχι μωρέ, δρόμοι, τραίνα, λιμάνια και εργοστάσια πρέπει να γίνουν αυτά τα λεφτά, να πιάσουν δουλειά τα εγγόνια των συνταξιούχων, να στύψουν τις πέτρες και να βγάλουν νέκταρ για τις επόμενες γεννιές και όχι μαλθακόπιτες για τα Ελληνόπουλα.

Μπροστά μας είναι οι μέρες,  τα χρόνια και οι αιώνες, πίσω μας είναι η δόξα, ο Λεωνίδας, ο  Κυναίγειρος και ο Δημόκριτος. Οι τεράστιοι. Οι βάσεις μας είναι  ακλόνητες, ας πατήσουμε με βεβαιότητα επάνω τους.

Δώστε δουλειά στους νέους και όχι καλοπέραση στους γερόντους, σταματήστε αυτόν τον απαίσιο ανθελληνικό λαϊκισμό, βρώμισε η ατμόσφαιρα με αυτές τις εύκολες λύσεις των ύποπτων δώρων και επιστροφών. Εκτός αν, ολοφάνερα, αυτό το κακοντυμένο εισαχθέν στο Πολυτεχνείο της Σόφιας έφτασε στα έσχατα όρια της πνευματικής του ένδειας. Δεν μπορεί το παιδί τίποτα περισσότερο, ίσως μόνον μια ελληνοποίηση οκτακοσίων χιλιάδων Σύρων, Αφγανών και Σενεγαλέζων ψηφοφόρων ή, γιατί όχι, καμιά συραξούλα με τους Μογγόλους συνορίτες μας για να αποφύγουμε την εκλογική μας εξαέρωση.

Εδώ που έφθασε η κατάσταση όλα είναι πιθανά, αρκεί να διαιωνισθεί η ιδιοκτησία των δερμάτινων καθισμάτων. Αναπαυτικότατα για τις μηδενικές συνειδήσεις. Μπιφτέκια αντί σιδηροτροχιές υψηλών ταχυτήτων, λαχανοσαρμάδες αντί για χυτήρια μετάλλων, διακοποδάνεια αντί για αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτοί είναι και αυτοί είμαστε μέσα στον ίδιο καθρέφτη. Τον Ευρυπίδη πάντως δεν μπορούν να τον διαψεύσουν, είναι σπιθαμιαίοι, τους λείπει το μπόι. Ο Ευρυπίδης έχει το απόλυτο δίκιο. Κακού γαρ ανδρός δώρ΄ όνησιν ουκ έχει!!!!!!!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…