Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Η Ξάνθη ετοιμάζεται ξανά για τις …ευχές των παιδιών της  

Η Ξάνθη ετοιμάζεται ξανά για τις …ευχές των παιδιών της  

0

 

Ανοίγει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η «Ευχούπολη» – Πλήθος εκδηλώσεων και συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη – Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού, Π. Λύρατζης: «Προσφορά για τα παιδιά μας για να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων»

 

Στις 3 Δεκεμβρίου η δημοπρασία για το Λούνα πάρκ – Δεν θα είναι φυσικό φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας

 

Ευχής …έργα ετοιμάζει πυρετωδώς το Κέντρο Πολιτισμού δήμου Ξάνθης σε μια προσπάθεια να φτιάξει μια πόλη όπου οι ευχές των παιδιών πιάνουν τόπο! Την Ευχούπολη, ένα θεσμό που διοργανώνεται για 2η χρονιά φέτος και αφού ο Αη Βασίλης …μετακόμισε σε άλλη Γειτονιά!

Μια πόλη γεμάτη από ευχές παιδιών ανοίγει στις 9 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα ανοίξει τις πύλες της η «Ευχούπολη» στο χώρο της πλατείας Διοικητηρίου που παραχωρήθηκε από το δήμο Ξάνθης και θα φιλοξενεί τα παιδιά με τους γονείς τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Εκεί τα παιδιά θα βρουν τα ξωτικά και θα ακούσουν ιστορίες, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν διάφορες δράσεις με την βοήθεια των καλλιτεχνών που θα τους μάθουν να κάνουν κατασκευές με μπαλόνια και face painting. Θ κάνουν γύρους στον καρουζέλ και στο λούνα πάρκ που ετοιμάζεται να στήσει ο δήμος και γελαστά πρόσωπα στα σπιτάκια της Ευχούπολης θα τους μοιράζουν γλυκά. Όλα αυτά χωρίς καμία επιβάρυνση για τους γονείς: «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στα παιδιά της πόλης μας. Γι αυτό αναλάβαμε ως Κέντρο Πολιτισμού αυτό τον θεσμό. Δεν μπαίνουμε στην λογική να κάνουμε κάτι ανάλογο με την Ονειρούπολη της Δράμας. Στην Ευχούπολη την δικιά μας κανείς δεν πουλάει τίποτε, όλα είναι προσφορά για τα παιδιά, για να νιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας την μαγεία των Χριστουγέννων», επισημαίνει  ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης.

Πλήθος εκδηλώσεων και συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη

Με βάση αυτό το σκεπτικό της διοργάνωσης το Κέντρο έχει προσλάβει 6 καλλιτέχνες για αυτή την περίοδο ενώ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες του και 4 εθελοντές. Θα τοποθετηθούν 5 σπιτάκια όπου θα υλοποιούνται οι δράσεις. Το Κέντρο Πολιτισμού επίσης έχει προμηθευτεί γλυκά από τα Ζαχαροπλαστεία της πόλης προκειμένου να τα μοιράζει στα παιδιά. Την ημέρα της έναρξης που θα γίνει μαζί με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πλατείας έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων. liratzis-2Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Λύρατζης η Σχολή χορού Κέντρου πολιτισμού θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα χορού, η Φιλαρμονική του δήμου και η Παιδική χορωδία καθώς και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου θα ντύσουν μελωδικά τις εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Να σημειώσουμε πως οι εκδηλώσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στην έναρξη αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ιδιαιτέρα τα Σαββατοκύριακα.

Στις 3 Δεκεμβρίου η δημοπρασία για το Λούνα πάρκ – Δεν θα είναι φυσικό φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας

Σ’ ότι αφορά τον στολισμό της πόλης επιλαμβάνεται η αρμόδια υπηρεσία ενώ όπως μας έχει πληροφορήσει ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος στις 3 Δεκεμβρίου θα γίνει η δημοπρασία για το Λούνα Πάρκ ενώ έχει αγοραστεί και το δέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το φετινό Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της πόλης μας δεν θα είναι φυσικό αλλά μια άλλη κατασκευή και επιφυλασσόμεθα να κρίνουμε την αισθητική του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…