Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έναν νέο συνδυασμό γέννησε η «Η Αγάπη για την Ξάνθης μας»

Έναν νέο συνδυασμό γέννησε η «Η Αγάπη για την Ξάνθης μας»

0

Επικεφαλής ο Ι. Παπαχρόνης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019  – Προσκλητήριο συμμετοχής προς όλους

 

«Συμπορευόμαστε για να υπηρετήσουμε την πόλη χωρίς προσωπικά συμφέροντα, συνθήματα και κραυγές, αδογμάτιστα» – Ανεξάρτητος ο νέος συνδυασμός – Με …ρεφενέ στις εκλογές

 

 

Με συνδετικό κρίκο την «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας» και διάθεση για εθελοντική προσφορά και δουλειά,  «άνοιξε πανιά» ένας νέος συνδυασμός με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαχρόνη που δήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου μαζί με μια ομάδα συμπολιτών μας.  Η παρουσίαση της υποψηφιότητας καθώς και το στίγμα του συνδυασμού που θα ανακοινωθεί σταδιακά και σε επόμενο χρόνο όπως ανέφερε ο κ. Παπαχρόνης,  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 20 Νοεμβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

Μανιφέστο του συνδυασμού «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»

Μ’ ένα λιτό εισαγωγικό κείμενο που όπως είπε συναποφασίστηκε με την ομάδα του,  ο κ. Γιάννης Παπαχρόνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως επικεφαλής στον νέο συνδυασμό «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας». Σ’ αυτό με σαφήνεια παρουσιάζονται οι άξονες που θα αποτελέσουν το δομικό υλικό του συνδυασμού: « Η αγάπη μας για την Ξάνθη, μας προίκισε με τόλμη ώστε να εκτεθούμε στα κοινά του Δήμου μας.

Με γόνιμο εθελοντισμό και προσήλωση στο μέλλον του τόπου μας

Με Πίστη στον άνθρωπο και σεβασμό στο περιβάλλον

Με Αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε συμπολίτη και συνάνθρωπό μας.

Με Διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη

Με ανιδιοτέλεια και σύνεση

Θέλουμε τον Δήμο μας κύτταρο δημιουργίας και ποιοτικό στήριγμα για τον πολίτη του, για να αγγίξουμε όλοι μαζί το θαυμαστό.

Γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε όπως και που θέλουμε να πάμε.

Μετέχουμε και δεν απέχουμε.

Τολμούμε γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε.

Συμπορευόμαστε για να υπηρετήσουμε την πόλη χωρίς προσωπικά συμφέροντα, συνθήματα και κραυγές, αδογμάτιστα.

Είμαστε εδώ!! Είμαι εδώ!!

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη της Δημοτικής αρχής της πόλης μας.

Σας καλούμε σε μια κοινή προσπάθεια να κάνουμε την Ξάνθη μας φιλική και ξεχωριστή.

Ανακοινώνουμε σήμερα την συμμετοχή του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας»  στην εκλογή για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019».

Στην εκδήλωση παρουσίασης παραβρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας που εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους χειροκροτώντας

Προσκλητήριο συμμετοχής από Παπαχρόνη – Ανεξάρτητος ο νέος συνδυασμός – Με …ρεφενέ στις εκλογές

Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ ο κ. Παπαχρόνης ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός είναι ανεξάρτητος γιατί τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του πιστεύουν σε μια ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, είπε επίσης ότι δεν έχει χορηγούς, ούτε μαύρα χρήματα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ,  ούτε εξαργυρώνει γραμμάτια ούτε έχει πολιτικές εξαρτήσεις και πως συμφώνησαν όλοι να καταβάλλουν το ίδιο ποσό και ρεφενέ να καλύψουν τα έξοδα της καθόδου στις εκλογές: «Είμαστε μακριά από κόμματα… αποκόμματα …προσκόμματα», είπε χαριτολογώντας.   Επίσης αποκάλυψε πως έχουν προηγηθεί διερευνητικές επαφές με την δημοτική αρχή καθώς και με παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά σημείωσε: «Διαφωνήσαμε σε θέματα αρχών και γι αυτό είμαστε τώρα εδώ». Τόνισε επίσης πως είναι υπέρ της απλής αναλογικής γιατί πιστεύει στην συνεργασία και τη συναίνεση και πως είναι διατιθεμένος να είναι χρήσιμος για τον δήμο απ’ όποια θέση τον τοποθετήσει η λαϊκή βούληση. Υπογράμμισε πως όσοι τον θεωρούν «λαγό» θα απογοητευτούν καθώς ο ίδιος και η ομάδα του είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών μετεκλογικά στη βάση των προγραμματικών θέσεων αλλά δήλωσε ότι είναι αρνητικός σε οποιαδήποτε συνεργασία που παραβιάζει βασικές αρχές του συνδυασμού.

«Στο Δροσερό εμείς θα πάμε μετά τις εκλογές όχι πριν….»

Ο κ. Παπαχρόνης έκανε μια αναφορά στο Δροσερό για να καταδείξει την διαφορετική προσέγγιση που έχει: «Εμείς στο Δροσερό δεν θα πάμε πριν τις εκλογές. Θα πάμε μετά τις εκλογές για να βοηθήσουμε την κοινότητα και όλο τον δήμο μας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια ρύθμιση να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης και να λειτουργεί σαν κοινότητα. Έχει πέσει πακτωλός χρημάτων στο Δροσερό και δεν έχει γίνει τίποτε. Δεν πιστεύουμε στην γκετοποίηση των κοινωνικών ομάδων  αλλά στην κοινωνική συνοχή. Δεν βάζουμε ταμπέλες …πιστεύουμε στον νόμο αλλά δεν είμαστε ευθυνόφοβοι» είπε μεταξύ άλλων σε μια αποστροφή του χειμαρρώδους λόγου του.

Παπαχρόνης: «Ο …καναπές βγάζει δήμαρχο στην Ξάνθη όχι το Δροσερό»

Καταλήγοντας σημείωσε πως ο πραγματικός κίνδυνος και ο παράγοντας που καθορίζει τις εξελίξεις και βγάζει δήμαρχο στον δήμο Ξάνθης δεν είναι το Δροσερό, το Εύμοιρο ή τα Κιμμέρια όπως συνηθίζουν κάποιον να λένε αλλά ο …καναπές, δηλαδή η αποχή αφού οι μισοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες και οι υπόλοιποι απλά διαμαρτύρονται  κατόπιν εκλογών ενώ δεν συμμετείχαν στην διαδικασία. Τέλος εμμέσως πλην σαφώς επέκρινε την δημοτική αρχή για την επιλογή να κρατά αποθέματα στα ταμεία: «και να τα εμφανίζει προεκλογικά» όπως είπε ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε ένα νέο συνδυασμό όχι με βάση την ηλικία αλλά τις ιδέες, το όραμα, την όρεξη για δουλειά και προσφορά με μετρήσιμο αποτέλεσμα και κοινωνικό αποτύπωμα. Να σημειώσουμε πως παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετοί γνωστοί συμπολίτες μας όχι όμως πολιτικά πρόσωπα και αυτό έχει την σημειολογία του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …