Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση «Αυτοαπασχόληση» και «Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία» τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

«Αυτοαπασχόληση» και «Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία» τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

0

Μέσα και η προκήρυξη για ανέργους στο Δημόσιο

 

Τα δύο νέα καινοτόμα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη άνεργων νέων έως 29 ετών και πρώην αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση αναλύει η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.

Όπως προαναγγέλλει η κ. Καραμεσίνη, επί θύραις βρίσκονται:

 

* Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης άνεργων νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα βοηθηθούν για την ωρίμαση της επιχειρηματικής τους ιδέας και τη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου και έπειτα θα στηριχθούν για την ίδρυση της επιχείρησής τους οικονομικά, με επιχορήγηση κεφαλαίου, αλλά και με δωρεάν παροχή συμβούλων από ειδικούς.

 

* Πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» για άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους-εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα μόνοι ή μαζί με άλλους.

 

Η κ. Καραμεσίνη προσθέτει ότι προβλέπεται να βγουν άμεσα τα δύο προγράμματα για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, το πρώτο για 5.500 ανέργους νέους πτυχιούχους που θα ασχοληθούν στον δημόσιο τομέα και το δεύτερο για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών, που θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Έπεται, ακόμα, ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 56 δήμους της χώρας, για το οποίο θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας.

Η πολιτική μας ηγεσία έχει εξαγγείλει μια δέσμη προγραμμάτων για 88.500 ανέργους μέχρι το πρώτο 4μηνο του 2019, υπογραμμίζει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 5.500 ανέργων στο δημόσιο με μισθό ως 1.140 ευρώ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη 5.500 άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22-29 ετών οι οποίοι θα εργαστούν σε υπουργεία και δημόσιους φορείς. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο μισθός θα φτάνει τα 1.140 ευρώ το μήνα ενώ η συνολική διάρκεια απασχόλησης ορίζεται στους 12 μήνες.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανακοπή της φυγής των επιστημόνων και των νέων αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό (brain drain).

Οι μισθοί, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, θα κυμαίνονται από 990 ευρώ μικτά έως και 1.140 ευρώ, ενώ προβλέπονται και πρόσθετα επιδόματα, όπως για εφημερίες κ.λ.π.

 

ΑΜΟΙΒΕΣ

1.Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

α) Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) έως 1.040 ευρώ και

β) για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) έως 990 ευρώ.

  1. Για τους ωφελουμένους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, οι ανωτέρω αμοιβές προσαυξάνονται, μηνιαίως, κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντιστοίχως

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών.

 

Τα κριτήρια κατάταξης είναι:

 

α) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες.

 

β) Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

 

γ) Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.

 

δ) Διδακτορικός τίτλος σπουδών.

 

ε) Εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

 

στ) ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

 

ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 301 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ: 32 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 2.612 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 60 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: 12 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: 230 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 30 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: 652 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 461 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: 110 θέσεις

 

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 1000 θέσεις

45 προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα

 

 

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προκηρύσσει, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Εργασίας της, την πλήρωση, κατόπιν επιλογής, 45 θέσεων πτυχιούχων Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Οικονομικών ή Θετικών επιστημών ή Νομικού Τμήματος Νομικών Σχολών), εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή νόμιμα αναγνωρισμένου της αλλοδαπής, για την κάλυψη αναγκών των μονάδων του δικτύου της, σύμφωνα με την παρακάτω ανάλυση κατά Κατάστημα και αριθμό θέσεων:

 

Οι θέσεις που προκήρυξε η Εθνική

401 ΣΑΜΟΥ 2, 832 ΣΥΜΗΣ 1, 414 ΜΟΙΡΩΝ 1. 479 ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ 1, 416 ΜΥΚΟΝΟΥ 4, 476 ΤΗΝΟΥ 2, 387 ΚΑΡΠΑΘΟΥ 1, 245 ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ 2, 470 ΣΠΕΤΣΩΝ 1, 400 ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ 2, 351 ΘΗΡΑΣ 2, 418 ΜΟΛΑΩΝ 1, 220 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1, 399 ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1, 309 ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 1, 144 ΛΑΥΡΙΟΥ 1, 371 ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2, 255 ΛΕΧΑΙΝΩΝ 1, 380 ΚΥΘΗΡΩΝ 2, 807 ΣΚΥΡΟΥ 2, 408 ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 1, 356 ΙΘΑΚΗΣ 1, 244 ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1, 326 ΑΡΝΑΙΑΣ 1

342 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 1, 392 ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 1, 395 ΛΑΓΚΑΔΑ 1, 421 Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 1, 425 ΝΑΟΥΣΑΣ 1, 440 ΟΡΕΣΤΙΑΔAΣ 1, 471 ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2, 473 ΣΚΥΔΡΑΣ 2.

 

Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ.

Καταληκτική Ημερομηνία:Παρασκευή 30, Νοεμβρίου

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, ανακοινώνει την πρόσληψη διαδακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Πληροφορίες: τηλ. 25520 41173-4

 

3.000 έως 3.600 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά, το υπουργείο Εσωτερικών στην διαμόρφωση των όρων την προκήρυξης για το διαγωνισμό του «Βοήθεια στο Σπίτι». Το ΥΠΕΣ διαμορφώνει την κατανομή των θέσεων ανά δήμο, προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στους δήμους που, ίσως φτάσουν και τις 3.600.

Στόχος της κυβέρνησης είναι στις αρχές του 2019 θα εκδοθεί η σχετική προκήρυξη για τη διενέργεια του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και τέλος του 2019 θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και θα γίνουν οι προσλήψεις των 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Στο διάστημα από την έναρξη του διαγωνισμού μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων με νομοθετική ρύθμιση θα καλύπτονται οι ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα και θα προβλέπεται παράταση των συμβάσεων τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων προσληφθέντων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…