Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουριστική προβολή και απολογισμός στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

Τουριστική προβολή και απολογισμός στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

0

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα

 Άγνωστο αν οι… εντυπώσεις ή τα θέματα θα κερδίσουν το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση

Περισσότερο πολιτικό ενδιαφέρον θα έχει η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της ΑΜΘ, που θα πραγματοποιηθεί στην 18.30 στην έδρα της Περιφέρειας, παρότι περιλαμβάνει ενδιαφέροντα θέματα, αφού θα είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά την επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας του Χρήστου Μέτιου από τη Νέα Δημοκρατία και ενώ «βράζει» η παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει, ως είθισται, και τις ανακοινώσεις του προέδρου και του περιφερειάρχη και θα ακολουθήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που είναι αναλυτικά:

1.Αποδοχή παραίτησης και αντικατάσταση τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής της   Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

2.Έγκριση υποβολής πρότασης έργου (πράξης) Τουριστικής Προβολής  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», Άξονας Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», Δράση 6γ.12.3 «Αναβάθμιση / Ενίσχυση Τουριστικού Προϊόντος Περιφέρειας Α.Μ.Θ.», στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2767/09-08-2018 πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

3.Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί του Ισολογισμού – Απολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2017.

4.Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,  κατά το Β΄ Τρίμηνο 2018.

5.Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί της 3ης Αναμόρφωσης  του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2018.

6.Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

7.Εφαρμογή του άρθρου 109 του ν.3852/2010 για τις οφειλές της Ανώνυμης  Εταιρείας με την  επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΑΕ ».

8.Έγκριση μετακίνησης  αιρετών και  υπαλλήλων της  Περιφέρειας Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης  στο εσωτερικό και το εξωτερικό για το έτος 2019.

9.Έγκριση  καθορισμού  τρόπου ανάθεσης έργων, της  Περιφερειακής  Ενότητας   Δράμας .

10.Γνωμοδότηση  για την παραχώρηση της χρήσης ακινήτου με δημοπρασία συνολικού εμβαδού 88.945,90 τμ,  όπως απεικονίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα του Αγρ. Τοπογράφου Μηχανικού κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου που εμπίπτει εντός του τεμαχίου  με αρ. 826ρ με χαρακτηρισμό « Χέρσο – Κοινόχρηστο » συμπληρωματικής διανομής αγροκτήματος Ερασμίου έτους 1984 , Ν  Ξάνθης ,  από το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

11.Έγκριση σύναψης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών σε δρομολόγια που προέκυψαν  μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης/Π.Ε. Έβρου και «Ιδιωτών Μεταφορέων».

2.Oρισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων που βρίσκονται εντός της θαλάσσιας ζώνης ευθύνης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

13.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής  Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κομοτηνής -Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής

Εισηγητής: Ο  Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης.

14.Έκφραση άποψης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης που προσυπογράφουν φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας και αφορά την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2020-2023 του Δήμου Ξάνθης

Ομάδα εργασίας του δήμου θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που θα υποβληθούν   Ο Δήμος Ξά…