Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το Α’ εξάμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή των πρώτων 111 χλμ του δικτύου φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

Το Α’ εξάμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή των πρώτων 111 χλμ του δικτύου φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

0

Ενημέρωση από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης σε συνάντηση εργασίας με τους φορείς της Δράμας

Το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα της Δράμας θα δημοπρατηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας χρονιάς, όπως δεσμεύτηκε η Κ. Νοτοπούλου

Συνάντηση εργασίας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Πατακάκη Αργύρη, το Δήμαρχο Δράμας Μαμσάκο Χριστόδουλο, τη Δήμαρχο Παρανεστίου Σωτηριάδου Αλεξάνδρα-Μαρίνα ,το Δήμαρχο Προσοτσάνης Λύσελη Άγγελο και τον  προϊστάμενο του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο, είχε τη Δευτέρα το πρωί στο Δημαρχείο της Δράμας η Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. Με διαφωνίες για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν παρέστη ο δήμαρχος Δοξάτου που απέστειλε σχετική επιστολή.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της περιοχής και οι ενδεχόμενες λύσεις που μπορεί να προωθηθούν.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο με την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων και τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ, και στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι όσο και με τα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Σχετικά με τη σύνδεση της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας Οδού, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί την περιοχή, η Υφυπουργός  διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι το έργο εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος. Οι μελέτες ολοκληρώνονται και παράλληλα εξασφαλίζονται οι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου. Το πρώτο τμήμα του, θα δημοπρατηθεί το Α’ εξάμηνο του 2019.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κ.Νοτοπούλου, αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της τροφοδότησης της Βόρειας Ελλάδας με φυσικό αέριο. Όπως ανακοίνωσε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή 111χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου, με σταδιακή παροχή συνδέσεων, που θα ολοκληρωθεί το 2021.

Σε ότι αφορά στο κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, η κ. Νοτοπούλου ενημέρωσε τους δημάρχους πως η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επομένως οι φυλακές θα λειτουργήσουν, με το εντευκτήριο και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…