Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θέματα με καίριο τοπικό ενδιαφέρον συζήτησε ο Στογιαννίδης με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέματα με καίριο τοπικό ενδιαφέρον συζήτησε ο Στογιαννίδης με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης

0

Ζήτησε να θεσπιστεί προσωρινή σύνταξη για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ που δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη οι συντάξεις

 Πρότεινε στον Α. Πετρόπουλο συνάντηση με το ΔΣ των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ για να τεθεί ζήτημα που προκύπτει με διακρίσεις στην ασφάλιση

 Την προηγουμένη εβδομάδα ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο ,προκειμένου να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα και ζητήματα που μου μεταφέρθηκαν στον βουλευτή από συμπολίτες μας

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η καθυστέρηση των συντάξεων στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ στην περιφέρεια ΑΜΘ. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα , το οποίο κυρίως αφορά τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας και έχει δώσει εντολή να κινηθούν όλες οι δυνατές διαδικασίες ώστε να επιταχυνθεί η καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ σε αυτές τις περιφέρειες. Ο κ. Στογιαννίδης από την πλευρά του τόνισε στη συζήτηση ότι οι εν λόγω ασφαλισμένοι δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη ,όπως οι ασφαλισμένοι άλλων ταμείων ,και πρότεινε να θεσπιστεί το μέτρο της προσωρινής σύνταξης και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, μέχρι να καταβληθεί η οριστική σύνταξη.

Επίσης ,συζήτησε θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των επαγγελματιών αλιέων όπου ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό ότι έχουν γίνει αλλαγές νομοθετικού περιεχομένου , οι οποίες δίνουν λύση σε προβλήματα του παρελθόντος και έχουν εγκριθεί από την Ομοσπονδία τους.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του έθεσε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάποιες επιχειρήσεις καζίνου στην επικράτεια, όπου για το 2018 αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν καταθέσει αναλυτική περιοδική δήλωση στον ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτές, με κίνδυνο οι εργαζόμενοι να βρεθούν ανασφάλιστοι το 2019.

Τέλος, ανέφερε ένα σχετικό αίτημα που του υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από τη ΣΕΚΑΠ, το οποίο αφορά και άλλους εργαζόμενους που εκπροσωπούνται από την ομοσπονδία τους την ΟΣΕΓΟ και συνίσταται στη διάκριση που υπάρχει στον τρόπο ασφάλισης των εργαζομένων που εργάζονται στην παραγωγή και έχουν προσληφθεί πριν και μετά το 2008. Αυτοί που έχουν προσληφθεί μετά το 2008 ασφαλίζονται στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών ενώ όσοι έχουν προσληφθεί πριν την εν λόγω ημερομηνία δεν ασφαλίζονται στην ίδια κατηγορία, παρόλο που προσφέρουν την ίδια εργασία με τους συναδέλφους τους. Για το λόγο αυτό, ζήτησε από τον Υφυπουργό να πραγματοποιηθεί ένα ραντεβού και με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων προκειμένου να του αναπτύξουν αναλυτικά το παραπάνω πρόβλημα που δημιουργήθηκε με νόμο που ψήφισε η ΝΔ το 2008.

Κλείνοντας, αποφασίστηκε με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσουμε μια νέα σύσκεψη όπου θα παρίσταται και ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Σέμπος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …