Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην «ουρά» 200 Ξανθιώτες για δίπλωμα οδήγησης

Στην «ουρά» 200 Ξανθιώτες για δίπλωμα οδήγησης

0

Εκκρεμεί η εξέτασή τους γιατί κάνουν αποχή οι εξεταστές – Ούτε μία εξέταση τον Οκτώβριο

 

Διαμαρτύρονται γιατί δεν τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες υπερωρίες τους – Συνεχίζονται κανονικά οι εξετάσεις για τα σήματα

Έως 31/12/2018 θα καταβληθούν, αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών

 

Εν αναμονή βρίσκονται εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, χιλιάδες πολίτες (περίπου 30.000) εν δυνάμει οδηγοί πανελλαδικά και εκατοντάδες στην Ξάνθη, περιμένοντας πότε θα λήξει η αποχή των εξεταστών, υπαλλήλων στις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών ώστε να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης ή σε αντίθετη περίπτωση να ξαναδοκιμάσουν. Αποδέκτες διαμαρτυριών των πελατών τους γίνονται οι Σχολές Οδηγών που τους προετοιμάζουν. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί μπλοκάρισμα με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η λίστα όλων αυτών που είναι σε τελική φάση της διαδικασίας.

Απέχουν από τις εξετάσεις οι εξεταστές για τα διπλώματα οδήγησης

Εδώ κι ένα μήνα οι εξετάσεις ορίζονται όμως οι εξεταστές δεν προσέρχονται μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπάλληλων Περιφερειών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών τους τελευταίους 5 μήνες. Όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Πολυμένης τώρα οι εξετάσεις για τα διπλώματα γίνονται εκτός του ωραρίου των υπαλλήλων ενώ παλαιότερα εντός του ωραρίου τους. Αυτός είναι ο λόγος της αποχής. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Οκτώβριο δεν έχει γίνει καμιά εξέταση με αποτέλεσμα να εκκρεμούν πάνω από 200 περιπτώσεις που έχουν οριστεί για εξέταση και χορήγηση διπλώματος οδήγησης. Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη υπάρχουν 14 πιστοποιημένοι εξεταστές.

Συνεχίζονται κανονικά οι εξετάσεις για τα σήματα

Και μπορεί οι εξετάσεις οδήγησης να μην γίνονται ωστόσο οι προφορικές που αφορούν τα σήματα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας γίνονται κανονικά καθώς αυτές αφορούν μια διαδικασία που γίνεται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών εντός του ωραρίου τους.

Προς εξομάλυνση η κατάσταση – Έως 31/12/2018 θα καταβληθούν, αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών

Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και το υπουργείο Μεταφορών με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις αναφέρει πως μέχρι τις 31/12/2018 θα καταβληθούν οι υπερωρίες στους υπαλλήλους. Να σημειώσουμε πως ο νέος νόμος που έχει ψηφιστεί και εισάγει ένα νέο τρόπο εξέτασης με την χρήση κάμερας δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή. Επίσης δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή και η διάταξη που ορίζει επανεξέταση για τους οδηγούς άνω των 74 ετών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxatnhopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αγαπημένη των πελαργών η Ξάνθη!

Σύμφωνα με περσινά στοιχεία από τις 291ενεργές φωλιές που υπάρχουν στο Εθνικό Πάρκο ο νομό…