Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην Ξάνθη η χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών της Αθήνας

Στην Ξάνθη η χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών της Αθήνας

0

Τραγούδια και μελωδίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών σε εκδήλωση του ΙΘΤΠ

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί στη Ξάνθη την χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών της Αθήνας, που έρχεται για να χαρίσει μια βραδιά με τραγούδια και μελωδίες καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν έργα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Μίμη Πλέσσα.

Διευθύνει ο Αιμίλιος Γιαννακόπουλος (διπλωματούχος μονωδίας με άριστα παμψηφεί και 2ο βραβείο, πτυχιούχος κλασικής κιθάρας και θεωρητικών).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η χορωδία

Ο Ψυχαγωγικός Όμιλος Σιδηροδρομικών Αθήνας ιδρύθηκε το Μάιο του 1955  από τεχνίτες και εργάτες που αγαπούσαν την χορωδιακή μουσική.

Από το ξεκίνημά της η χορωδία κατέστη ένα υπέροχο μουσικό συγκρότημα που η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας. Οι εμφανίσεις της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, διευθυνόμενη από εξαίρετους μαέστρους, καταξίωσαν τη χορωδία αυτή σαν μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Αποτέλεσμα αυτών των εμφανίσεων είναι η σωρεία προσκλήσεων που λαμβάνει για συναυλίες (κυρίως από την απανταχού ομογένεια) και συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ ή διαγωνισμούς.

Έχει εμφανισθεί στο Νανσύ, Μπορντώ, Σέντες, Πορτ ντε Μπουκ, Μασσαλία Γαλλίας, Βαρκελώνη Ισπανίας, Μποκοτά Κολομβίας, Μονακό, Τάμπερε Φινλανδίας, Σεκεσφέκεβαρ Ουγγαρίας, Λαγκόλεν Ουαλίας, Αρέτζο, Πομαράνς, Μπόβα Μαρίνα, Σιένα Ιταλίας, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη Γερμανίας, Βουκουρέστι, Κοστάντζα, Μπρασόβ Ρουμανίας, Στετίνο Πολωνίας, Σόφια Βουλγαρίας, Βρυξέλλες Βελγίου, Λουξεμβούργο, Νέα Υόρκη Η.Π.Α., Πεκίνο Κίνας, Αλεξάνδρεια και Κάιρο Αιγύπτου, Κωνσταντινούπολη και φυσικά στις περισσότερες από τις πόλεις της πατρίδας μας, αποσπώντας πολλά βραβεία και διακρίσεις, τόσο σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ (στην Ελλάδα και το εξωτερικό), αλλά κυρίως τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού και το θερμό χειροκρότημά του στις συναυλίες της.

Παράλληλα προσφέρει κοινωνικό έργο στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σε κοινωνικές ομάδες με ειδικά προβλήματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…