Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένια μαρμελάδα μήλου

Σοκολατένια μαρμελάδα μήλου

0

-1½ κιλό μήλα

-4½ φλιτζάνια ζάχαρη

-½ φλιτζάνι νερό

-χυμό και ξύσμα από 1½ λεμόνι

-¾ φλιτζανιού κακάο

-1 μπαστουνάκι βανίλια

-2 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Cointreau (προαιρετικά)

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Μαζεύετε τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα τυλίγετε σε πουγκάκι με ένα τουλπάνι.

Βάζετε τα μήλα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, το πουγκί με τις φλούδες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρείτε το πουγκί.

Πολτοποιείτε τα μήλα στο μπλέντερ και τα μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη με το κακάο, ρίχνετε το μίγμα στον πουρέ των μήλων και ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (δοκιμάζετε αν έχει πήξει ρίχνοντας λίγες σταγόνες σε ένα πιατάκι: αν σχηματίζει κόμπο, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη). Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε (αν χρησιμοποιήσετε) το ποτό.

Γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και βιδώνετε το καπάκι τους. Τα αναποδογυρίζετε και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν την αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

  • Κέικ μήλου με σταφίδες και καρύδια

    4-5 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κυβάκια 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 3 φλιτζάνια του …
  • Νηστίσιμος χαλβάς μαρμπρέ

    -250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί -2/3 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο -1/2 κιλό σιμιγδάλι χο…
  • Μους με χαλβά και κανέλα

    -200 γρ. χαλβά βανίλια -100 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά ή γάλα σόγιας για τη νηστεία -330 γρ. κρέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

για το χειροποίητο φύλλο 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1 3/4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σο…