Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2018

0

Το παλιό Δημαρχείο
Ο ρυθμός εργασιών στο παλιό μας Δημοτικό Κατάστημα, κατά γενική ομολογία είναι ιδιαίτερα αργοί. Ο λαός μας το χαρακτηρίζει με «τα ζώα μας αργά…».  Αργά, σιγά και να μην σπάσουν τ’ αυγά. Χρόνια τώρα γίνονται εργασίες κι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Άραγε υπάρχει κάποια δέσμευση παράδοσης;  Και ποια χρονιά είναι αυτή; Θα το προλάβουν οι ηλικιωμένοι ξανθιώτες να το δουν τελειωμένο και να το χαρούν; Άντε λοιπόν, κύριοι του Δήμου, πιέστε να τελειώσουν οι εργασίες. Τράβηξε πολύ αυτή η ιστορία. Εκτός βέβαια και υπάρχει κάποιος  άλλος λόγος για την καθυστέρηση που δεν μας είναι γνωστός ο λόγος. Ευκαιρία λοιπόν να γνωστοποιηθεί για να γνωρίσουν οι συμπολίτες τι ακριβώς συμβαίνει για την μεγάλη καθυστέρηση…
Γ.Δ.


Νέο Πανελλήνιο Κανάλι
Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας. Πρόκειται για επιχειρηματική πρωτοβουλία του εφοπλιστή κ. Μαρινάκη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των Εφημερίδων «Νέα», «Βήμα» του ιστότοπου «in.gr» κλπ, ενώ κατέχει και ποσοστό 22% των μετοχών του καναλιού MEGA.
Η νέα επένδυση της επιχείρησης Μαρινάκη ALTER EGO είναι προφανές πως θα ταράξει τα νερά στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι και θα δημιουργήσει μια νέα πλέον κατάσταση που θα οξύνει τον ανταγωνισμό. Τον ίδιο χώρο εξάλλου ετοιμάζεται και το Κανάλι του Ιβάν Σαββίδη που στελεχώνεται και ετοιμάζεται να βγει στον αέρα ως OPEN TV  τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.
Γ.Δ.


Καβγάς ταξιτζήδων
Έκπληκτοι οι καταστηματάρχες και όσοι περνούσαν εκείνη την ώρα από την οδό 28ης Οκτωβρίου αντίκρισαν τον ξυλοδαρμό ανάμεσα σε δύο ταξιτζήδες από την εκεί πιάτσα, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία. Επί πέντε λεπτά, οι δύο άντρες ταξιτζήδες, δερνόντουσαν με πάθος. Τελικά συμπολίτες από γύρω προσέτρεξαν και τους χώρισαν και σταμάτησαν τον καβγά τους. Ο οποίος μάλλον θα είχε ως αιτία κάποιο επαγγελματικό λόγο.
Το γεγονός προξένησε άσχημη εντύπωση και τραυμάτισε ακόμη περισσότερο την ήδη τραυματισμένη εικόνα των περισσότερων ταξιτζήδων τόσο λόγω εμφάνισης όσο και περιβολής.
Γ.Δ.


Το έχουν στην ατζέντα τους;
Το ρωτάμε από τώρα που είναι νωρίς ακόμη. Και το ερώτημα απευθύνεται στους υποψήφιους του δήμου μας και αφορά το Άλσος Ευμοίρου. Άραγε το έχουν στην ατζέντα τους; Εάν όχι θα το συμπεριλάβουν; Ένας φυσικός χώρος μοναδικός, ένα άλσος λίγα, ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από την πόλη θα συνεχίσει να μένει έτσι εγκαταλελειμμένος και να υποβαθμίζεται;
Άντε, η παρούσα δημοτική αρχή έδειξε ότι δεν την ενδιαφέρει ο χώρος διότι δεν ασχολήθηκε καθόλου μ’αυτόν. Ως εκ τούτου περιμένουν οι Ξανθιώτες ν’ ακούσουν, να πληροφορηθούν τα σχέδια για την προστασία και ανάδειξη αυτού του εξαιρετικού και μοναδικού χώρου που μπορεί ν’αναδειχθεί και να γίνει το καμάρι των Ξανθιωτών στον τομέα του πρασίνου, της εξοχής, της απόδρασης, του πικ-νικ, της άθλησης στη φύση και τόσα άλλα.
Θα περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις εάν φυσικά υπάρξουν.
Γ.Δ.


Οι οφειλές του Δημοσίου
Τελικά, μήνα το μήνα το χρέος του ελληνικού κράτους προς τους ιδιώτες, αυξάνεται. Και αισίως έφθασε πλέον τα έξι (6) δισ. ευρώ! Απίστευτο; Κι όμως αυτή είναι η πικρή και μοναδική αλήθεια. Μια αλήθεια που βιώνει ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Κι αυτό διότι εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν προμηθεύσει το δημόσιο, έχουν κάνει έργα, έχουν προσφέρει υπηρεσία και συνεχίζουν να περιμένουν πότε θα τους εξοφληθεί το χρέος. Για το οποίο χρέος έχουν κοπεί τιμολόγια, έχει αποδοθεί ο ΦΠΑ 24%, έχουν φορολογηθεί στο τέλος της οικονομικής χρονιάς, κι αυτοί δεν έχουν εισπράξει ακόμη το χρέος.
Οι επιχειρήσεις ζουν ένα δράμα μοναδικό που πολλούς τους οδηγεί στον εξευτελισμό και το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας από τη μη πληρωμή των χρεών. Το δράμα που ζει η ιδιωτική επιχείρηση που έχει να εισπράξει χρήματα από το δημόσιο δεν περιγράφεται. Πρόκειται για μια οδυνηρή εμπειρία, μια ανεπίτρεπτη ενέργεια, μονομερής και τελείως αντιεπαγγελματική.
-Ελλάδα 2018, 21ος αιώνας…
Γ.Δ.


Αδίκημα πριν 15 χρόνια
Οι ανακριτές και ο εισαγγελέας έκριναν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του εντάσσονται στην κατηγορία των ανθρώπων που πιθανόν θα διέπρατταν νέα αδικήματα και ότι είναι ύποπτοι διαφυγής. Όμως τα γεγονότα έχουν και μια άλλη οπτική. Κατ’ αρχάς το αδίκημα που κατηγορείται το ζεύγος τελέστηκε πριν από 15 χρόνια. Στο διάστημα που ακολούθησε, το ζεύγος είχε προφανώς πολλές ευκαιρίες να διαφύγει, πράγμα που δεν έκανε, και τέλος νέο αδίκημα και να ήθελε δεν έχει τα μέσα και την ουσία να διαπράξει. Άρα, είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε κατηγορώντας. Εδώ πρόκειται για μια προφυλάκιση. Για την «εικόνα με τις χειροπέδες» κι όχι για απόφαση δικαστηρίου που αυτό και μόνον αυτό θ’ αποφασίσει όταν έρθει η ώρα του.
Γ.Δ.


Απώλεια
Βαρύτατη απώλεια ο Κοτζιάς. Μεσίστιες οι σημαίες στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στην ΠΓΔΜ.


Μικρά και ζουμερά
-Το αντίμετρο για την υπέρογκη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι η επιδότηση της κηδείας όσων πεθαίνουν από μαγκάλια.

-Φοβερή σύμπτωση! Ο πρώτος σε σταυρούς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον παλαιοπασόκο και στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου!
Κοτσακάς λέγεται…


Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη
Παρά τις ενημερώσεις και παραινέσεις για εμβολιασμό του πληθυσμού, σαν χώρα τα τελευταία χρόνια υστερούμε ως ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Αρνητικό ρόλο έπαιξε βέβαια και η άποψη κάποιων γιατρών ότι τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα. Από τη λανθασμένη αυτή εκτίμηση παρασύρθηκε αρκετός πληθυσμός, κυρίως νέοι γονείς που έτσι έθεσαν τα παιδιά τους σε άμεσο κίνδυνο. Ξέχασαν οι πολέμιοι των εμβολίων πως αυτά έχουν σώσει και προστατέψει ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Γι’αυτό επιβάλλεται τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και τα ανήλικα παιδιά να εμβολιαστούν για τη γρίπη.
Γ.Δ.


Σήμερα κληρώνει …για το συνδυασμό των αντιπεριφερειαρχών
Εντός της σήμερον θα γίνει η συνάντηση των 5 αντιπεριφερειαρχών και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ποιος θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες ουδόλως κάμφθηκαν από τις «απειλές» Αυγενάκη, ο οποίος ωστόσο δεν μίλησε ευθέως για διαγραφές αλλά για κατάθεση της κομματικής τους ταυτότητας. Ούτε επίσης από τις προσκλήσεις του Μέτιου να συμπαραταχτούν μαζί του. Αυτό που επιχειρείται αυτή τη στιγμή είναι να διερευνηθεί η πιθανότητα να υπάρξει μια σύγκλιση με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και να δημιουργηθεί ένα δυνατό σχήμα ενωμένο απέναντι στον Μέτιο. Αυτό που επίσης είναι υπό συζήτηση, είναι ποιος θα τεθεί επικεφαλής. Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Ζαγναφέρης ήταν πρωτεργάτης αυτής της κίνησης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζουν κι άλλοι την επιθυμία. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι διατιθεμένοι να θέσουν την ενότητά τους σε κίνδυνο και ως εκ τούτου μ’ αυτό το σκεπτικό θα λάβουν τις αποφάσεις τους. Κι είναι απόλυτα λογικό… δηλαδή γιατί διαφορετικά θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα αν δεν μπορέσουν να τα βρουν στο ποιος θα είναι επικεφαλής!
Μ.Ξ.    


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …