Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

0

 Και ο Αλέξ. Κοντός στηρίζει Μέτιο
Με την παρακάτω δήλωσή του εκφράζει την στήριξή του στην υποψηφιότητα Μέτιου ο Αλέξανδρος Κοντός: «Στηρίζω ανεπιφύλακτα την απόφαση του προέδρου και θα καταβάλω κάθε σωστή προσπάθεια έτσι ώστε ο Χρήστος Μέτιος και ο συνδυασμός του να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.»
Γ.Δ.


Αναμενόμενη εξέλιξη
Δικαιώθηκαν αυτοί που είχαν δηλώσει ότι ο Μητσοτάκης θα δώσει τελικά το χρίσμα στον Μέτιο. Τα πράγματα ήταν ήδη έτοιμα και είχε στρωθεί το τραπέζι. Τη σούπα χάλασε η κίνηση Ζαγναφέρη για να ηγηθεί μιας άλλης προοπτικής στην Περιφέρεια. Επειδή όμως το μαγείρεμα ήδη είχε προχωρήσει αρκετά, ο Μητσοτάκης προτίμησε να ολοκληρωθεί με τα υλικά που από την αρχή είχε ετοιμάσει κι όχι να πετάξει το μισοέτοιμο φαγητό και να φτιάξει άλλο από την αρχή. Κι έτσι προέκυψε ο Μέτιος και τα σκυλιά δεμένα. Κατά τα λοιπά, τόσο οι Νομαρχιακές, της Ν.Δ. όσο και οι Κοντός και Στυλιανίδης ήταν επόμενο να στηρίξουν την επιλογή Μητσοτάκη. Δεν είχαν κανένα λόγο να βρεθούν απέναντι στον αρχηγό.
Εξάλλου από την πλευρά του ο Κοντός το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Είχε πει ότι θα στηρίξει την όποια επιλογή θα αποφασίσει η Ν.Δ. Λόγια καθαρά και σε χρόνο πριν την απόφαση.
Γ.Δ.


Ο χρόνος θα δείξει
Υπάρχει στο όλο θέμα Μέτιου και της επιλογής του από τον Μητσοτάκη για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας μια σοβαρή παράμετρος. Κι αυτή βέβαια δεν είναι άλλη από το τι θα πράξουν οι φερόμενοι ως αντάρτες Ζαγναφέρης και λοιποί. Βέβαια ο μεν Ζαγναφέρης δήλωσε ότι «προχωράμε στο δρόμο προς τις εκλογές, δεν αλλάζει κάτι στο δικό μας σχεδιασμό».
Μένει βέβαια να διαπιστωθεί ότι και οι υπόλοιποι διαφωνούντες με την επιλογή Μέτιου έχουν την ίδια άποψη και επιθυμούν να συστρατευθούν με τον Ζαγναφέρη σ’ ένα νέο ανεξάρτητο συνδυασμό.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ποια η τελική επιλογή καθώς και ο αριθμός αυτών που θα δηλώσουν ότι θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό.
Γ.Δ.


Θεσμός σοβαρός
Το θέμα πάντως των εκλογών στην Περιφέρεια είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσει για αρκετό χρονικό διάστημα αυτό είναι σίγουρο. Θα υπάρξει συνέχεια τόσο ως προς τον Μέτιο όσο και προς τους άλλους υποψήφιους π.χ. Σημιτσής, Κατσιμίχας και άλλοι. Κι αυτό, διότι δεν πρέπει να μας ξεφεύγει το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης ηγείται μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, αυτός που προγραμματίζει και υλοποιεί έργα, δηλαδή ένας μικρός πρωθυπουργός με αρμοδιότητες που θ΄ αυξάνουν όπως και πόρους που θα αξιοποιούνται αυτοτελώς στην Περιφέρεια.
Ο θεσμός λοιπόν αυτός που με επιτυχία λειτουργεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι θεσμός σοβαρός και με προοπτικές.
Γ.Δ.


Ζητούν προσλήψεις στην ΕΡΤ!
Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με τετράωρες κινητοποιήσεις με αιτήματα γνωστά βεβαίως και τα οποία για μια φορά ακόμη προκάλεσαν την κοινή γνώμη. Τα κυρίαρχα που ζητούν είναι δύο. Πρώτον νέες προσλήψεις προσωπικού και δεύτερον νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δηλαδή με απλά λόγια, αυξήσεις στους μισθούς τους. Τώρα ως προς τις προσλήψεις νέου προσωπικού, τι να πει κανείς! Τρεις χιλιάδες άνθρωποι «δουλεύουν» στην ΕΡΤ και οι συνδικαλιστές χωρίς ντροπή ζητούν νέες! Περιττό βέβαια να σας πω ότι αυτή η απεργία γίνεται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό με τους συνδικαλιστές για να προσληφθούν τα δικά μας παιδιά.
-Μια ζωή τα ίδια τερτίπια…
Γ.Δ.


Το φακελάκι έγινε καθεστώς;
Ουδείς έπεσε από τα σύννεφα σε μια χώρα που όλα πληρώνονται και το «φακελάκι» είναι καθεστώς. Από τις εξετάσεις οδήγησης και φυσικά τα «φακελάκια» στα νοσοκομεία. Μέχρι και μια θέση στο δημόσιο. Η υπόθεση των Σερρών προκάλεσε σάλο πολύ περισσότερο για το ροζ στοιχείο της παρά για το γεγονός ότι ένας καθηγητής έπαιρνε χρήματα για να δίνει βαθμούς. Ουσιαστικά, αυτό ήταν και το πιπεράτο, αλλά και το νέο στοιχείο. Τα άλλα.. τα ξέραμε, τα ακούσαμε, τα ζήσαμε. Μία κοινωνία λοιπόν που ανακυκλώνει την αθλιότητα.


Φεύγει και η ΤΙΤΑΝ!
Μια ιστορική ελληνική βιομηχανία με ιστορία 111 ετών μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να συναντήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και να συζητήσουν (σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση) «απόψεις για την ελληνική οικονομία, η οποία βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος»! Μήπως πράγματι μας ψεκάζουν;
Η πραγματικότητα είναι ότι η ΤΙΤΑΝ έφυγε διότι η άγρια φορολογία, οι έκτακτες εισφορές, οι εκτός οικονομικής πραγματικότητας ασφαλιστιστικές εισφορές έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον αντιεπιχειρηματικό και ασφυκτικό, όπου όποιος έχει τη δυνατότητα και μπορεί, την κοπανάει από τη χώρα με ελαφρά πηδηματάκια. Και στο μεταξύ οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την οικονομία που ανακάμπτει και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα.
Οι ιστορικές ελληνικές εταιρίες φεύγουν γιατί δεν συμφέρει να παραμένουν επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Και μόλις τα φώτα της επικαιρότητας στραφούν αλλού, μειώνουν και την παρουσία τους στην Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούν. Είναι μακρά η λίστα: 3 Ε / Coca Cola, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΦΑΓΕ,  εταιρεία Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης κλπ. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το σύνολο των επενδύσεων το 2007 ήταν 60 δις. και το 2016 μειώθηκε στα 21-22 δις. Η χώρα υποφέρει από έλλειμμα επενδύσεων και δεν μπορούμε να κρατήσουμε ούτε τις υπάρχουσες επενδύσεις. Μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές, μικρές και μεγάλες εταιρίες προσπαθούν να βρουν ευκαιρία να μεταφερθούν εκτός συνόρων και οι πλούσιοι έλληνες επιλέγουν τη χώρα μόνον για τις διακοπές τους. Το μοναδικό που καταφέραμε να διατηρήσουμε αλώβητο από την κρίση είναι το πληθωρικό και αναποτελεσματικό δημόσιο. Να το χαιρόμαστε!


Το δεκάγραμμο του χωριάτη
Γράφει ο συμπολίτης μας και επισημαίνει: Από την Παρασκευή μεσημέρι στήνουν οι παζαρτζήδες τα σιδερένια πλαίσια για το Σαββατιάτικο «μαγαζί» τους. Και το ίδιο βράδυ ο χώρος είναι αγκαζέ, ενώ συμβαίνουν ατυχήματα και λαμαρινοζημιές. Χωρίς τουαλέτες ο χώρος, εκτός των γνωστών στα σκαλάκια της δεκαετίας του 1950. Ακόμη, δεν υπάρχει ένας χώρος-σημείο για παροχή Πρώτων Βοηθειών όταν χιλιάδες άνθρωποι κινούνται κάθε Σάββατο. Από κοντά βέβαια και τα αδέσποτα σκυλιά, κερασάκι στην τούρτα.
Αλήθεια, τα περίφημα προγράμματα, μελέτες και ιδέες για την ανάπλαση του χώρου έμειναν στα συρτάρια; Ξεχάστηκαν; Έχουν τουλάχιστον μπόλικο αλάτι να μην βρωμίσουν;
Το παζάρι της Όμορφης Πόλης που είμαστε υπερήφανοι. Γιατί άραγε;
Θάνος Μαυροδής
Εικαστικός


Λύθηκε το πρόβλημα με το νερό στο Εράσμιο
Αυτό μας διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τζελεπάκης. Να θυμίσουμε ότι το «Ε» είχε αναδείξει το πρόβλημα σε ρεπορτάζ μετά από καταγγελία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Τερζή,  εστιάζοντας στην ταλαιπωρία των κατοίκων από τις πολύωρες διακοπές νερού και την αναγκαιότητα αντικατάστασης του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης. Πέρασαν μόνο δύο εβδομάδες και μας τηλεφώνησε ο κ. Τζελεπάκης για να μας ενημερώσει ότι το πρόβλημα λύθηκε μετά από παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο δίκτυο και αφού έχει δοθεί νερό από τον υδατόπυργο. Μάλιστα μας είπε ότι ο ίδιος έχει κάνει αυτοψία στο Εράσμιο και στους γύρω οικισμούς και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα στην παροχή νερού. Είπε επίσης ότι γίνεται η μελέτη του έργου αντικατάστασης αγωγών που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα.
Δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε και χαιρόμαστε που συμβάλλαμε στην άμεση διευθέτηση του θέματος.
Μ.Ξ.


 

 

Κοινό το ψηφοδέλτιο για τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης

Έγινε παρανόηση και οφείλουμε μια εξήγηση. Η παρανόηση αφορά στις εκλογές του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης και συγκεκριμένα τους συνδυασμούς που μετείχαν. Εκ παραδρομής γράφτηκε στο ρεπορτάζ μας ότι συμμετείχαν  3 συνδυασμοί. Το σωστό είναι ότι οι συνδυασμοί ήταν δύο και συγκεκριμένα το «Κοινό ψηφοδέλτιο» από όπου και εκλέχθηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου όπως και οι εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό σύλλογο, στο Πειθαρχικό συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Για πρώτη φορά συμμετείχε και ο συνδυασμός ΔΗ.ΠΑ.Κ που πρόσκειται στο ΚΚΕ όμως δεν κατάφερε να εκλέξει μέλος στο Δ.Σ. αλλά και στα υπόλοιπα όργανα.

Μ.Ξ. 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…