Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πετυχημένη εκδήλωση για τους ελαιοκαλλιεργητές

Πετυχημένη εκδήλωση για τους ελαιοκαλλιεργητές

1

Από το Ελαιοτριβείο Τυμπάνου

Μεγάλη παρουσία των παραγωγών. Ανατροπές σε λανθασμένες απόψεις από ειδικό ομιλητή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χώρο του Ελαιοτριβείου Τυμπάνου, η εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί για την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών. Η εκδήλωση που ήταν άριστα οργανωμένη, περιελάμβανε αναλυτική ενημέρωση από τον Μανώλη Σαλιβαρά για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου.

Ο κ. Σαλιβαράς αναφέρθηκε στους ελαιώνες, τη συλλογή, την καλλιέργεια, τις φυτοπαθολογικές φροντίδες, τις κλιματικές επιδράσεις και συνθήκες και εστίασε την αναφορά του στους τρόπους και μεθόδους για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου από τους παραγωγούς, την αποθήκευση του λαδιού, τη συσκευασία και πρόσθεσε πως το πλέον σωστό λάδι απ’ όλες τις απόψεις είναι αυτό που είναι ελαφρώς πικρό και «καίει» λίγο τον λαιμό όταν τρώγεται ωμό.

Γενικά ο κ. Σαλιβαράς ανέτρεψε αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις των παραγωγών για τον σωστό τρόπο διαχείρισης, τόσο πριν όσο και μετά, του ελαιόκαρπου ο οποίος απαιτεί ευαισθησία κατά τη συλλογή του, όχι τραυματισμούς, όχι συσκευασία σε σακιά αλλά σε τελάρα και ότι η μεταφορά των καρπών θα πρέπει να γίνεται όσο πιο γρήγορα στο ελαιοτριβείο.

Πριν τον κ. Σαλιβαρά, ο Κώστας Παράσχου, εκ μέρους της επιχείρησης του ελαιοτριβείου Τυμπάνου, ευχαρίστησε τους ελαιοπαραγωγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να πληροφορηθούν και ενημερωθούν υπεύθυνα, με δεδομένα για την καλύτερη καλλιέργεια της ελιάς.

Στην εκδήλωση λίγο πριν την έναρξη ο Γιάννης Παπαχρόνης και ο Γιώργος Κομνηνός ενημέρωσαν τους παριστάμενους για την πρωτοβουλία του Γηροκομείου να συλλέγει ελιές από ελαιόδεντρα εγκαταλειμμένα, ζητώντας την όποια συνδρομή και των ελαιοπαραγωγών.

Τέλος διανεμήθηκε από ανθρώπους της STIHL έντυπο πληροφοριακό υλικό για τις ανάγκες των αγροτών-ελαιοκαλλιεργητών με αφορμή τα 20 χρόνια της STIHL Hellas εκ μέρους των αντιπροσώπων Σαρίδη Σίμου και Μπατεμή Αναστασίας, πιστοποιημένων αντιπροσώπων της εταιρίας.

  • Η χρονιά του …δάκου για τις ελιές

    Εκτεταμένη καρπόπτωση -Οι παραγωγοί τρέχουν να προλάβουν να τις μαζέψουν Ένα 15θήμερο νωρί…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …