Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πένες με σάλτσα μπλε τυριού – καρυδιών

Πένες με σάλτσα μπλε τυριού – καρυδιών

0

-500 γρ. πένες

-1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

-2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα)

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1-2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χονδροκομμένη

-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

-1/3 φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι

-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

-2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί  και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.

Στο μεταξύ βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε καλά. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα του μπλε τυριού, προσθέτετε και τα καρύδια, ανακατεύετε και σερβίρετε.

  • Κουσκούς με κουνουπίδι και ντοματίνια

    -300γρ. κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια -1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -100γρ. …
  • taliateles-ograden

    Ταλιατέλες ογκρατέν

    -500 γρ. ταλιατέλες -200 γρ. Έμμενταλ κομμένο σε κυβάκια -250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σ…
  • kotopoulo-kous kous

    Ζουμερό κοτόπουλο με κους-κους

    1 μέτριο κοτόπουλο ολόκληρο γύρω στο 1½ κιλό αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκεία…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ηπειρώτικος παραδοσιακός μπακλαβάς

-1 πακέτο φύλλο κρούστας πολίτικο -800 γρ. καρυδόψιχα λεπτοκομμένη -250 γρ. ζάχαρη -1 κοφτ…