Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Μητσοτάκης θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

Ο Μητσοτάκης θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

0

Η κάθοδος των 27 περιφερειακών συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών και η συνάντηση με Αυγενάκη, Κακλαμάνη, Νέζη, Γαϊτάνη – Όλο το παρασκήνιο

 

18 από τους 27 τάχθηκαν κατά του Μέτιου. Συνεχίζει με ή χωρίς χρίσμα ο Ζαγναφέρης

 

Τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη πρόκειται να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» της Περιφερειακής Αναγέννησης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο «λευκός καπνός» από για το ποιος θα ανακηρυχθεί ο «εκλεκτός» που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του Μαΐου διεκδικώντας την διοίκηση της ΑΜ – Θ.

Η κάθοδος των 27 – Όλο το παρασκήνιο

Με σχολική …εκδρομή έμοιαζε η απόφαση των περιφερειακών συμβούλων να μεταβούν στην Αθήνα με λεωφορείο που ναύλωσαν μετά από πρόσκληση του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που προέκυψαν σε σχέση με την υποψηφιότητα Μέτιου και την διάσπαση της Περιφερειακής Αναγέννησης. Από τους  36 συμβούλους ανταποκρίθηκαν οι 27 τους οποίους συνόδευαν οι 5 αντιπεριφερειάρχες και ο περιφερειάρχης. Οι σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Λ. Αυγενάκη και τους συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη, τον Νικήτα Κακλαμάνη και τα στελέχη Νέζη και Γαϊτάνη.

18 από τους 27 τάχθηκαν κατά του Μέτιου

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν όλες οι τάσεις ενώ τέθηκε στο «μικροσκόπιο» η υποψηφιότητα Μέτιου και εκφράστηκαν με αιτιολόγηση ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 18 από του 27 συμβούλους εκφράστηκαν ευθέως κατά της υποψηφιότητας Μέτιου κρίνοντας τον ως ανεπαρκή να οδηγήσει την παράταξη του Γ. Παυλίδη σε νίκη και ως ανίκανο να την κρατήσει ενωμένη. Μεταξύ αυτών που εκφράστηκαν κατά είναι: οι Ζαγναφέρης, Αμοιρίδης, Χατζηγκενέ, Τσολάκης , Μποταϊτης, Ιωσηφίδης, Μπούτος, Μαρκόπουλος. Υπέρ της υποψηφιότητας Μέτιου τάχθηκαν οι: Αντωνιάδης, Γεωργίτσος, Δημούδη, Τσιλιγγίρης, Μουσταφά Κατραντζή. Οι Ν. Εφραιμίδης, Κ. Αλατζά σημείωσαν ότι θα στηρίξουν την επιλογή της ηγεσίας, όποια και αν είναι αυτή στη βάση της ενότητας. Τέλος ο πρώην Πρόεδρος του Π.Σ. Κ. Εξακουστός πρότεινε τον Χ. Τοψίδη, Πρόεδρο του ΕΒΕ Έβρου.

Να σημειώσουμε ότι προσκλήθηκαν αλλά δεν προσήλθαν στην συνάντηση ο ανεξάρτητος Μουμίν Οντέρ. Στην απαντητική επιστολή του δε, ο Οντέρ Μουμίν, με την οποία γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στη συνάντηση, αναφέρει με νόημα πως «πλην του Χρήστου Μέτιου, οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα μπορεί να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα».

Επίσης προσκλήθηκε και ο Καβαρατζής από τον Έβρο που προέβαλε την αιτιολογία ότι ανήκει σε άλλη παράταξη (παλαιότερα με τον Γιαννακίδη).  Να υπογραμμιστεί ότι σ’ αυτό το σκέλος της συζήτησης ο κ. Μέτιος δεν ήταν παρών και ανέμενε μόνος σε άλλο χώρο των γραφείων της ΝΔ. Όταν του δόθηκε ο λόγος υπερασπίστηκε το έργο του και είπε πως απέδωσε όλα αυτά σε «συνωμοσιολογία» εναντίον του. Στη συνάντηση δεν ήταν ο Μακάριος Λαζαρίδης. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα στελέχη απευθυνόμενα στους συμβούλους είπαν: «Τη δική σας γνώμη υπολογίζουμε και κανενός άλλου, καθώς εσείς είστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες», «αδειάζοντας» τον αντιπρόεδρο κ. Άδωνι Γεωργιάδη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Μέτιου σε τηλεοπτική εκπομπή. Τους ζήτησαν ωστόσο να συνταχθούν με την απόφαση της ηγεσίας, όποια και αν είναι , ενώ δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν όλα αυτά στον πρόεδρο της ΝΔ.

Συνεχίζει με ή χωρίς χρίσμα ο Ζαγναφέρης

Αποφασισμένος να συνεχίσει με ή χωρίς χρίσμα είναι ο Κώστας Ζαγναφέρης και την απόφασή του αυτή την γνωστοποίησε κατά την ομιλία του στην συνάντηση. Ανέφερε δε μια σειρά από λόγους που κρίνει ανεπαρκή τον Χ. Μέτιο ενώ τόνισε την ανάγκη η ΝΔ να ανανεώνει το πολιτικό της προσωπικό δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που την τιμούν και την υπηρετούν από κάθε μετερίζι. Να σημειώσουμε πως ο κ. Ζαγναφέρης έχει πει κατ’ επανάληψη ότι το ενδεχόμενο της διαγραφής του δεν τον απασχολεί τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τον διαγράψει από το σπίτι του…

Αυγενάκης: «Μιλήσαμε οικογενειακά, αναμένουμε την απόφαση του Προέδρου μας»

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ, Αυγενάκης δήλωσε σε Καβαλιώτικο κανάλι που ήταν εκεί: «Μιλήσαμε οικογενειακά, είχαμε μια χρήσιμη και περιεκτική συζήτηση, ακούσαμε προτάσεις, προβλήματα, αντιρρήσεις, ανταλλάξαμε απόψεις. Είμαστε εδώ υπηρετώντας την ενότητα της παράταξης, με στόχο το καλύτερο, το πιο σωστό, το πιο χρήσιμο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αναμένουμε την απόφαση του προέδρου μας τις επόμενες μέρες για να κάνουμε στις επόμενες κινήσεις μας».

 

Η ανακοίνωση των 18 που τάχθηκαν κατά του Μέτιου

«Με στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξής μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει κλονιστεί τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και τη διασφάλιση μιας νικηφόρας πορείας και προοπτικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε τη σύνθεση και όχι την αντιπαράθεση. Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση υποψήφιου επικεφαλής Περιφερειάρχη, με γνώμονα τη συνολική πορεία και τις αποφάσεις του στη διαχείριση της ενότητας της παράταξής μας, στην παραγωγή έργου, αλλά και στην ευρύτερη αποδοχή του από την κοινωνία της Περιφέρειάς μας, στοιχεία που δεν υπάρχουν τα δύο τελευταία χρόνια».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…