Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα δημητριακών

Μπισκότα δημητριακών

0

-100 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης

-1 πρέζα αλάτι

-1 κ.γ. σόδα μαγειρική

-85 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη

-85 γρ. μαύρη ζάχαρη

-100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

-1 μεγάλο αυγό

-1 βανίλια

-130 γρ. νιφάδες βρώμης

-50 γρ. σταφίδες

-50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Σε άλλο μπολ βάζουμε την ακατέργαστη και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα. Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Με ένα κουτάλι της σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα, στην λαμαρίνα του φούρνου. Αφήνουμε κενό γιατί απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο στον αέρα περίπου 14 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ η ζύμη γίνεται πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα. Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…